Un nou şef la Tarom

Sorin Buşe a fost ales director general adjunct la Tarom şi va prelua prerogativele de director general al companiei până la selecţia unui nou manager, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 13:01
Un nou şef la Tarom

‘Am primit de la Consiliul de Administraţie al companiei (Tarom n.r.) nişte veşti. S-a finalizat prima parte a procedurii de selecţie pe 109 (OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice n.r.). Au fost selectaţi adjunctul CEO-ului, domnul Sorin Buşe, directorul administrativ Paul Gurău, directorul de marketing Costin Ciotec şi directorul tehnic Florin Necula. Urmează aşa cum scrie acolo selectarea directorului general care se face obligatoriu printr-o firmă de recrutare. Până atunci, din câte am înţeles, din cei deja selectaţi, cel mai probabil Sorin Buşe, pentru că este şi decizia Consiliului de Administraţie, va prelua prerogativele de director general’, a spus Dan Costescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Costescu a afirmat că Ministerul Transporturilor şi companiile lui trebuie să ‘înceapă să fure manageri şi personal de la companiile private aşa cum acestea au făcut ani la rândul de la companiile de stat’.

Şeful de la Transporturi consideră că experienţa cu un singur manager numit prin procedurile prevăzute de OUG 109 nu duce întotdeauna la succes şi că sunt sisteme greu de reformat, care nu pot fi realizate cu un singur om, existând astfel riscul ca ‘acesta să fie absorbit de către sistem, oricât de bun ar fi’.

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi, revocarea lui Christian Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administratori, anunţat compania în 10 mai.

‘În şedinţa din 6 mai a.c., Adunarea Generală a Acţionarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi exprimate prin vot secret, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administratori’, spune TAROM.

Potrivit sursei citate, decizia a venit în urma informării primite de la Consiliul de Administraţie al companiei TAROM, în baza faptelor ce ţin de neîndeplinirea unor cerinţe legale, a unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în Planul de administrare al companiei.

‘În cadrul aceleiaşi şedinţe, Adunarea Generală a Acţionarilor a luat act de Hotărârea Consiliului de Administraţie TAROM nr. 7/2016, prin care domnii Christian Edouard Heinzmann şi Tiberiu Ţiclea au fost revocaţi din funcţiile de Director General – CEO, respectiv Director General Administrativ – CAO’, se menţionează în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie TAROM, Radu Florescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, anunţă sâmbătă seara ...
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la accidente, protecție în plus pentru șoferi, calculator nou pentru RCA
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la ...
Parlamentul European a adoptat mai multe modificări ale Directivei Europene ce trasează regulile generale privind asigurarea ...
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie drept ''o treime Margaret Thatcher, două treimi Angela Merkel'', ...