Tarom infirmă că ar fi abandonat procesul de achiziţie a avioanelor de tip widebody, care pot zbura în SUA şi China. „Acum analizăm ofertele”

Directorul general interimar al Tarom, Florin Susanu, infirmă informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora compania ar fi abandonat procesul de achiziţie a aeronavelor de tip widebody, care pot zbura spre SUA şi China. 
Andrada Ghira - mie, 13 sept. 2017, 08:54
Tarom infirmă că ar fi abandonat procesul de achiziţie a avioanelor de tip widebody, care pot zbura în SUA şi China.

Compania naţională Tarom continuă procesul de analiză a ofertelor primite pentru achiziţia celor trei aeronave de tip widebody, care pot opera zboruri intercontinentale. 

„Nu este adevărat, procesul de depunere a ofertelor s-a încheiat, iar acum comisia analizează aceste oferte. Comisia lucrează, durează puţin până se analizează, iar procesul în sine continuă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Florin Susanu, directorul general interimar al Tarom.  

Întrebat de procedurile pentru obţinerea unor sloturi pe aeroporturi din SUA sau China, Susanu spune procesul este în derulare şi că au fost formate comisii care se ocupă de acest aspect. 

În urmă cu trei ani, atunci când s-a mai anunţat că Tarom va opera zboruri intercontintentale, fostul director al Tarom, Christian Heinzmann, declara că Rusia nu a acordat drept de survol în spaţiul aerian rusesc pentru operarea unei rute Bucureşti-Beijing. 

Întrebat dacă aceasta va fi o problemă pentru companie, Susanu mai spune că se pot găsi rute alternative. 

„Dacă cumva va fi cazul să nu primim drept de survol, ceea ce nu am cerut, vom putea găsi rute alternative. Nu există o singură rută spre China prin Rusia, iar aeronavele care sunt disponibile acum pe piaţă sunt performante şi pot zbura pe alte rute către China”, ne-a mai declarat directorul general interimar al Tarom. 

Tarom a lansat la începutul lunii august procedura de achiziţie a trei aeronave de tip widebody prin intermediul unei operaţiuni de leasing (financiar, operaţional). Numărul de locuri ar trebui să fie între 225 şi 270, în două sau trei clase, iar toate aeronavele trebuie să aibă o configuraţie similară. Raza de acţiune trebuie să fie de minimum 5.200 mile marine (9.630 km), iar aparatele nu trebuie să fie mai vechi de anul 2012, „cu cel mai mic cost posibil de mentenanţă şi cea mai scurtă durata de imobilizare a aeronavei în lucrări de întreţinere tehnică programată”, potrivit anunţului.

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 31 august. 

Te-ar mai putea interesa și
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze ...
O delegație a Hidroelectrica condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc în perioada 17-19 aprilie......
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, ...
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...