TAROM nu este afectat de suspendarea zborurilor cu aeronave Boeing 737 MAX în Europa

Directiva Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave, precizează operatorul aeronautic, într-un comunicat.
Economica.net - mie, 13 mart. 2019, 11:53
TAROM nu este afectat de suspendarea zborurilor cu aeronave Boeing 737 MAX în Europa

Potrivit companiei, la ora actuală, TAROM operează o flotă de 25 de aeronave, iar aeronavele comandate, de tip 737 MAX 8, sunt programate de intre în construcţie la finalul anului 2021.

„Directiva EASA de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave. Aeronavele comandate de TAROM, tip 737 MAX 8, sunt programate de intre în construcţie la finalul anului 2021. Nu dorim, sub nicio formă, să speculăm asupra unor aparate de zbor care încă nu există. Aşteptăm, cu interes, concluziile investigaţiilor referitoare la tragedia din Etiopia. Echipele tehnice TAROM şi echipajele noastre garantează siguranţa totală a zborurilor noastre. Ne exprimăm regretul profund faţă de tragedia produsă în Etiopia. Este un eveniment devastator pentru întreaga lume, un eveniment care are ecouri puternice, în special în lumea aviaţiei civile”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii companiei aeriene naţionale precizează, totodată, că sunt atenţi permanent la comunicările oficiale venite din partea autorităţilor şi constructorilor de aeronave.

„Tarom conştientizează nevoia stringentă de informaţii referitoare la siguranţa aeronautică, mai ales în contextul producerii tragediei ariene din Etiopia. Transmitem, cu acest prilej, un mesaj de siguranţă totală tuturor pasagerilor noştri. Ne bazăm pe faptul că transferul de încredere care se produce în momentul în care orice pasager urcă la bordul unei aeronave Tarom este şi va rămâne intact, inclusiv în acest context care provoacă proliferarea multor speculaţii şi incertitudini în spaţiul public. Compania Tarom este în permanenţă atentă la comunicările oficiale venite din partea autorităţilor şi constructorilor de aeronave. Menţinem un dialog constant cu toate părţile implicate în asigurarea siguranţei zborurilor noastre”, notează oficialii TAROM.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi, suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia, relatează agenţia Reuters.

Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această ”măsură de precauţie” se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Zborul Bucureşti-Dubai de marţi seara a fost anulat. Urma să fie operat de un avion Boeing 737 Max – Fly Dubai

Zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, care urma să decoleze din Bucureşti către Dubai marţi seara, la ora 23:30, a fost anulat, operatorul aerian asigurând pentru cei 60 de pasageri reprogramarea pe un zbor din 13 martie şi cazarea la hotel, după ce zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi Boeing 737 Max 9 au fost suspendate în România pe o perioadă nedeterminată, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, conform directivelor Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori.

După prăbuşirea avionului etiopian, mai multe ţări, printre care China, Indonezia, Singapore, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi numeroase companii aeriene, printre ele fiind Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas.

În Europa, compania low-cost Norwegian Air şi TUI Airways s-au alăturat operatorilor care au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip.

În schimb, operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...