Tarom: Pierderi mai mici cu 30%, la nouă luni. Venituri de 972 mil. lei în creştere cu 1%

Veniturile Tarom au crescut cu 1% în primele 9 luni, la 972 milioane lei, iar pierderile s-au plasat la 83 milioane lei, în scădere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 13% sub nivelul propus în planul de management, a anunţat, vineri, compania.
Economica.net - lun, 18 nov. 2013, 09:16
Tarom: Pierderi mai mici cu 30%, la nouă luni. Venituri de 972 mil. lei în creştere cu 1%

„Îmbunătăţirea rezultatelor se reflectă în principal prin menţinerea unui echilibru de numerar adecvat şi prin lipsa datoriilor restante către bugetul de stat sau orice alţi parteneri”, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a operat în această perioadă 12.532 de zboruri regulate, cu 188 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, transportând însă cu 2,6% mai mulţi pasageri faţă de primele 9 luni din 2012, datorită unei politici de îmbunătăţire a reţelei de rute.

„Este esenţial ca Tarom să îndeplinească obiectivele propuse în planul de management pentru a putea trece pe profit în următorii ani”, a declarat Christian Heinzmann, director executiv-accountable manager al companiei.

Ministerul Transporturilor a revocat recent întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi Heinzmann.

Noul CA este format din Dante Stein, Manuel Donescu, Florin Luca, Bogdan Speteanu şi Răzvan Filipescu. Stein, consilier onorific al premierului, a fost ales preşedintele CA, iar Donescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, va ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Actul adiţional prin care durata mandatului lui Heinzmann a fost scurtată de la 4 ani la 1 an a fost anulată de noii administratori.

În prezent, compania TAROM are 2.005 angajaţi, mai puţin cu 3%, comparativ cu anul 2012, datorită plecărilor voluntare şi pensionărilor.

Compania a fost înfiinţată în 1954 şi are zboruri în 42 destinaţii, din care 9 sunt interne. Flota companiei este cuprinsă din 4 aeronave A318, 2 aeronave A310, 4 aeronave B737 – 300, 4 aeronave B737 – 700 şi o aeronavă B737 – 800, plus 7 aeronave ATR 43-500 şi 2 aeronave ATR 72-500.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...