Tarom suspendă cursele spre Dubai, Nisa, Geneva şi Amman în perioada iernii, după scoaterea din uz a avioanelor Airbus A310

Compania aeriană de stat Tarom suspendă cursele directe spre Dubai (Emiratele Arabe Unite), Nisa (Franţa), Geneva (Elveţia) şi Amman (Iordania), pentru programul de iarnă 2016-2017, atât din motive economice, dar şi ca urmare a retragerii din folosinţă a celor două aeronave Airbus A310, au declarat luni, pentru News.ro, surse din cadrul companiei Tarom.
Economica.net - lun, 31 oct. 2016, 10:43
Tarom suspendă cursele spre Dubai, Nisa, Geneva şi Amman în perioada iernii, după scoaterea din uz a avioanelor Airbus A310

„Operarea acestor rute ar putea fi reluată în sezonul de vară 2017. În prezent este în desfăşurare procesul achiziţionării a două noi aeronave cu o capacitate de 160-190 de locuri care vor intra în folosinţă în sezonul de vară”, a precizat o sursă avizată.

Reprezentanţii Tarom au confirmat, pentru News.ro, că nu se mai pot rezerva zboruri către aceste destinaţii pentru zborurile ce vor fi operate după luna noiembrie.

Compania de stat întâmpină dificultăţi financiare de ani de zile, iar o soluţie pentru redresarea ei ar fi mai degrabă lansarea de curse directe spre destinaţii noi căutate de clienţi, spun specialiştii.

Dubaiul este o destinaţie solicitată pe timpul iernii de către mulţi români, având în vedere că vara temperaturile în Emiratele Arabe Unite ajung şi la 50 de grade Celsius.

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, în special din cauza unor defecţiuni tehnice.

Ultimul avion Airbus A310 din flota transportatorului aerian naţional Tarom, aeronava botezată Transilvania, a efectuat sâmbătă ultimul său zbor, pe ruta Madrid-Bucureşti. În 12 septembrie anul acesta a fost retras din uz şi celălalt aparat Airbus A310, cumpărat în 1992.

Compania Tarom rămâne cu o flotă de 21 de avioane formată din trei mărci diferite, Airbus, ATR şi Boeing, cu o medie de vârstă de peste 15 ani, situaţie care măreşte semnificativ costurile de întreţinere şi operare.

Reprezentanţii transportatorului aerian şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, au avut recent o întâlnire cu reprezentanţii constructorului francez de aeronave ATR, în urma căreia producătorul va transmite „în curând” o ofertă de închiriere a două avioane de generaţie nouă, de tipul ATR 72-600.

Tarom a cheltuit anul trecut aproape 47 milioane lei (10,4 milioane euro) cu întreţinerea şi reparaţiile avioanelor, potrivit raportului companiei aferent anului 2015, publicat pe site-ul companiei.

Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Tarom a fost anul trecut de circa 68%.

Tarom a raportat pentru primul semestru al acestui an pierderi de 28,6 milioane lei (peste 6 milioane euro), de opt ori mai mari faţă de nivelul prevăzut în bugetul de venituri si cheltuieli.

2016 va fi al nouălea an la rând de pierderi pentru Tarom, care a avut ultima dată profit în 2007.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom caută partener pentru dezvoltarea proiectului Han Asparuh din Marea Neagră bulgărească, după ieșirea ielirea francezilor de la Total Energies din proiect
Petrom caută partener pentru dezvoltarea proiectului Han Asparuh din Marea Neagră bulgărească, după ieșirea ielirea ...
OMV Petrom este în căutarea “activă” a unui partener pentru dezvoltarea proiectului offshore Han Asparuh, după ce a devenit operator și a preluat participația TotalEnergies, deținând acum......
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României să prezinte un plan structural-fiscal pe termen mediu în timp util şi să adopte ...
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 ...
Nouă scumpire a carburanților, azi
Nouă scumpire a carburanților, azi
În această dimineață, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina vândută ...