1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

TAROM trebuie redresat. Să vedem cum poate recâştiga potenţialul pierdut - Cioloş

Compania TAROM trebuie redresată şi repoziţionată pe piaţă, a afirmat joi seară premierul Dacian Cioloş, la Realitatea TV.

20 mai, 2016 | Agerpres

'Eu cred că în primul rând TAROM-ul trebuie redresat. Şi trebuie să vedem în ce fel TAROM-ul poate să-şi recâştige un potenţial de piaţă pe care îl avea şi pe care l-a pierdut încet, încet în aceşti ani. TAROM (...) ar fi putut să profite de o situaţie foarte favorabilă legată de scăderea preţurilor carburantului care însemna presiune mai puţină pe costuri, de faptul că cererea pe piaţa internă de zboruri în România a crescut foarte mult. Nu a ştiut să profite de aceste situaţii. Vedeţi că pe piaţa internă au intrat companii low cost din afară, care merg foarte bine. Va trebui să vedem în perioada următoare în cel fel TAROM- ul poate să se redreseze repoziţionându-se pe anumite pieţe şi, în funcţie de capacitatea de a recâştiga piaţa, să vedem în ce fel TAROM-ul poate să funcţioneze ca atare sau ar trebui gândite anumite parteneriate', a spus premierul.

Cioloş a explicat că în perioada următoare Guvernul îşi propune să înceapă procesul de redresare a companiei aviatice cu un management nou căruia i se va cere să 'vină cu o viziune de dezvoltare pe termen mediu'.

'(Trebuie-n.r.) gândite şi nişte investiţii pentru a creşte competitivitatea şi performanţa. Apoi, pe baza unei analize de piaţă, să se vadă la momentul respectiv care e soluţia cea mai bună. Nu cred că o companie trebuie vândută de dragul de a nu mai fi în custodia statului sau că ea trebuie păstrată la stat doar de dragul de a avea o companie naţională', a mai spus premierul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO