TAROM va înfiinţa Departamentul de Control al Mentenanţei, după problemele înregistrate în ultimul timp

Înfiinţarea Departamentului Maintenance Control Centre, care monitorizează şi oferă asistenţă permanentă pentru toate defectele apărute în operarea zilnică, dar şi a biroului Aircraft on Ground (AOG), cu program non-stop pentru asistenţa comenzilor de piese în timp real, reprezintă două măsuri dispuse după problemele înregistrate de compania TAROM săptămâna trecută, legate de anulări de curse, întârzieri sau întoarceri ale aeronavelor din drum din cauza defecţiunilor tehnice.
Economica.net - lun, 17 oct. 2016, 11:00
TAROM va înfiinţa Departamentul de Control al Mentenanţei, după problemele înregistrate în ultimul timp

Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat o vizită de lucru la TAROM, inspectând activitatea Direcţiei Tehnice.

‘Siguranţa zborurilor rămâne prioritară la TAROM, fapt subliniat şi în discuţiile ce au avut loc ieri între ministru şi reprezentanţii companiei aeriene. Direcţia Tehnică a TAROM este recunoscută de organismele interne şi internaţionale din domeniu şi respectă toate normele şi reglementările, astfel încât zborurile să fie operate în deplină siguranţă. Mai mult, pentru evitarea întârzierilor sau anulărilor curselor, au fost deja implementate măsuri suplimentare celor deja existente. Aceste măsuri asigură desfăşurarea mai bună a activităţilor, precum şi respectarea orarelor de zbor’, precizează operatorul de transport aerian.

De asemenea, măsurile suplimentare prevăd activităţi de control şi includ verificări în plus ale aeronavelor, la intervale mai mici de timp, precum şi efectuarea unor noi audituri de siguranţă la lucrările de întreţinere.

De asemenea, în perioada imediat următoare, va fi înfiinţat departamentul Maintenance Control Centre, care monitorizează şi oferă asistenţă 24/7 pentru toate defectele apărute în operarea zilnică, dar ş biroul AOG (Aircraft on Ground), cu program 24/7 pentru asistenţa comenzilor de piese în timp real, cu scopul de a reduce timpii de imobilizare a aeronavelor.

‘Vă cer să faceţi verificări prin sondaj, însă verificările să fie efectuate şi de alţi oameni faţă de cei care fac check-ul zilnic’, a transmis ministrul Sorin Buşe.

TAROM a anulat, vineri, cursa spre Iaşi – RO 707 – care urma să decoleze la ora 17,20 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, potrivit programului de zboruri afişat pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. De asemenea, cursa RO 311 Bucureşti – Munchen a decolat cu o întârziere de o oră şi douăzeci de minute. Aeronava era programată să decoleze la ora 17,10, însă a zburat de pe Otopeni la 18,30.

Joi şi vineri, operatorul naţional de transport aerian a înregistrat probleme cu mai multe aeronave. Astfel, primul incident a avut loc joi seară, când o aeronavă a companiei TAROM, care urma să ajungă la Iaşi, a ratat decolarea de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei probleme tehnice. Anterior, cursa TAROM RO 637 Bucureşti – Satu Mare, care decolase la ora 16:48 de pe Otopeni, s-a întors după aproximativ 20 de minute pe aeroport, din cauza unor defecţiuni tehnice se pare că la trenul de aterizare.

De asemenea, vineri, aeronava TAROM cu destinaţia Timişoara, prevăzută să decoleze la ora 12:40, cu 57 de pasageri la bord, a zburat cu o întârziere de o oră şi cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei. Deoarece regulile spun că o aeronavă trebuie să aibă în momentul decolării toate echipamentele în ordine, difuzorul a fost înlocuit în ultimul moment.

În plus, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a demarat o investigaţie în cazul cursei TAROM Bucureşti – Iaşi, care a ratat decolarea, programată pentru ora 20:35.

‘Au fost mai multe decolări şi întoarceri, însă noi investigăm doar cazul TAROM Bucureşti – Iaşi. Este vorba despre o investigaţie şi nu o anchetă, pentru că ancheta presupune găsirea vinovaţilor, iar noi vrem să ne dăm seama de ce s-a ratat decolarea. În cadrul investigaţiei avem în vedere mai multe componente: şi procedurile de pe aeroportul Otopeni şi cum a acţionat pilotul, deci nu e doar TAROM’, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul general al agenţiei, Nicolae Stoica.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...