Taxă inedită. Şoferii trebuie să plătească 3 lei la ieşirea din cel mai mare cimitir din Sibiu

Primăria Sibiu anunţă punerea în funcţiune a unui sistem electronic pentru accesul auto în incinta Cimitirului Municipal, investiţie de 380.000 de lei. Cei care vor intra cu maşina în cel mai mare cimitir din oraş vor plăti la ieşire o taxă de 3 lei.
Economica.net - joi, 16 feb. 2017, 21:59
Taxă inedită. Şoferii trebuie să plătească 3 lei la ieşirea din cel mai mare cimitir din Sibiu

Accesul auto în incinta Cimitirului Municipal va fi ordonat printr-un sistem electronic, potrivit Primăriei Sibiu.

Lucrările de amenajare a sistemului integrat de acces auto în incinta celui mai mare cimitir din oraş au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.

„Sistemul funcţionează atât la poarta de pe Calea Dumbrăvii, cât și la poarta dinspre Calea Cisnădiei. Investiţia a fost finanţată din bugetul local, contractul de furnizare a echipamentelor, inclusiv montarea acestora, însumând 380.268 lei”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Potrivit lor, pentru a se asigura funcţionarea corectă a barierelor şi automatelor de eliberare a tichetelor, sistemul s-a aflat în probă timp de o lună.

Cum funcţionează? Noul sistem de acces este format din bariere şi automate de eliberare a tichetelor. La ambele intrări menţionate sunt amplasate bariere care se vor deschide automat. Pentru a ieși din Cimitir, conducătorul auto va cumpăra un tichet. Odată ajuns în faţa ieşirii, acesta va scana tichetul în dispozitivul barierei care se va ridica.

Tichetul de ieşire costă 3 lei, acesta fiind eliberat de automatul amplasat pe aleea principală de lângă capela ortodoxă, cât și de cel amplasat pe aleea de ieșire spre Calea Cisnădiei.

În comunicatul Primăriei Sibiu se mai menţionează că tariful a fost stabilit prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 111/2013. În acel an, primar al oraşului era Klaus Iohannis.

„Pentru cei care vin mai des în Cimitir există posibilitatea achiziționării unui card de acces cu 10, 20, 30 sau 50 de ieșiri. Costul unui card cu 10 ieșiri este de 30 de lei, cel cu 20 de ieșiri costă 60 de lei, cel cu 30 de ieșiri costă 90 de lei, iar cel cu 50 de ieșiri are un preț de 150 de lei. Cardurile se pot obţine din clădirea administrativă a serviciului public, situată lângă intrarea principală”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Pentru informarea vizitatorilor cu privire la acest sistem, administrația Cimitirului a instalat panouri informative, iar pe automatele de plată sunt explicaţi paşii care trebuie urmați pentru a obține un tichet.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...