Taxa Oxigen: PNL se va abţine la vot în cazul proiectului

Consilierii municipali PNL se vor abţine de la vot, joi, pe proiectul de hotărâre privind vigneta "Oxigen", a anunţat liderul liberalilor bucureşteni, Violeta Alexandru, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 22 oct. 2019, 11:10
Taxa Oxigen: PNL se va abţine la vot în cazul proiectului

Într-o conferinţă de presă, Violeta Alexandru a reproşat Primăriei că nu a asigurat un transport public eficient, prin care să fie descurajată folosirea maşinilor personale.

„Ne exprimăm regretul că o idee, tehnic, corectă a ajuns să fie pervertită în acest fel de Gabriela Firea, care, de fapt, ne demonstrează prin proiectul de hotărâre pe care îl propune în Consiliul General că nu o interesează decât banii. (…) În esenţă este o măsură care nu convinge asupra seriozităţii Primăriei conduse de PSD de a asigura o calitate a aerului superioară în Bucureşti. Şi de aceea, pentru că o apreciem ca fiind populistă, prin modul în care este redactată, ne vom abţine la vot, urmând să propunem, pe baza expertizei şi a documentării noastre, un pachet integrat de măsuri şi decizii care să asigure cu adevărat o calitate superioară a aerului în Bucureşti”, a spus Violeta Alexandru.

Consilierul municipal PNL Ciprian Ciucu a afirmat că măsura, deşi „bună, în esenţă”, nu este însoţită de o viziune integrată.

„Trebuie, întâi, să creezi o alternativă oamenilor şi capacitatea de transport suficientă, pentru ca ei să renunţe la auto individual. Acest tip de măsură este ultima cu care vii. Ţine de motivare negativă. Dar după ce ai realizat Centura, după ce ai crescut capacitatea de transport, astfel încât să poţi să trimiţi oamenii la serviciu în timp util, civilizat, curat, după ce ai creat piste de transport alternativ pentru cei care vor să meargă cu trotinete, biciclete, după aceea vii cu astfel de măsură. Şi nu o aplici doar în centru. Păi, ce facem? Mutăm poluarea în Drumul Taberei, în Militari, în Crângaşi, în Berceni, în Giuleşti şi Balta Albă? Acolo nu locuiesc oameni? Toţi considerăm că ar fi fost în esenţă o idee bună, dar modul în care este gândită şi aplicată nu ne permite să o votăm”, a declarat el.

Ciucu a arătat că este pentru a treia oară când primarul general, Gabriela Firea, prezintă o idee bună, dar care este pervertită „prin modul în care este gândită”.

„Vă aduc aminte de ideea cu benzile unice dedicate RATB. La modul cum a aplicat-o a distrus această idee. Bucureştenii, astăzi, amintindu-şi ce s-a întâmplat cu doi ani în urmă, nu o să îşi mai dorească benzi unice. Creşterea tarifului de parcare în centru. Iarăşi, o idee bună în esenţă, dar fără măsuri adiacente care să blocheze parcarea pe trotuar, în continuare, a fost pervertită”, a apreciat el.

Toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 5 vor plăti vigneta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 24 octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Industria de jocuri video din România a dezvoltat peste 20 de titluri și a generat o cifră de afaceri de 218 milioane de dolari în 2020
Industria de jocuri video din România a dezvoltat peste 20 de titluri și a generat o cifră de afaceri de 218 milioane ...
Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească susținut de la an la an, și ca număr de producții ...
Cîţu: Joi, într-o şedinţă de guvern, vom suplimenta bugetul pentru voucherele acordate celor vaccinaţi
Cîţu: Joi, într-o şedinţă de guvern, vom suplimenta bugetul pentru voucherele acordate celor vaccinaţi
Premierul interimar Florin Cîţu a declarat că joi urmează să fie aprobată, într-o şedinţă de guvern, suplimentarea ...
Virgil Popescu: Din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic
Virgil Popescu: Din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic
Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că, din punctul de vedere al ELCEN, în Bucureşti ...