Taxa pentru pescuit va fi anulată în Delta Dunării

Taxa impusă de fosta conducere a Consiliului Judeţean (CJ) pescarilor din Delta Dunării va fi anulată, susţine viitorul preşedinte al instituţiei, deputatul PSD Horia Teodorescu.
Economica.net - mie, 13 iun. 2012, 14:13
Taxa pentru pescuit va fi anulată în Delta Dunării

‘Vreau să anulăm taxa de pescuit şi să reintroducem pescuitul familial. Sper să reuşim să introducem în şedinţa de săptămâna viitoare a CJ anularea taxei de pescuit’, a declarat  deputatul PSD Horia Teodorescu.

Acesta a mai spus că doreşte disciplină în Delta Dunării, să vină în sprijinul populaţiei din localităţile Rezervaţiei, dar şi al ecosistemelor zonei, scrie Agerpres.

‘Chiar ieri (marţi, n.r.) am discutat la Bucureşti despre un master-plan de dezvoltare a Dobrogei. E o idee pe care mi-au dat-o doi senatori, unul din ei fiind Mazăre. Vă promit că lucrurile în Delta Dunării se vor schimba în bine. Toate proiectele de dezvoltare a Deltei întocmite până în prezent vor fi analizate şi în jumătate de an vom creiona o direcţie pentru Delta Dunării’, a menţionat deputatul PSD Horia Teodorescu.

În opinia sa, viitorul guvernator al Rezervaţiei trebuie să fie o persoană dedicată Deltei şi nu neapărat un politician.

‘În maximum două săptămâni probabil vom avea un nou guvernator al Rezervaţiei şi nu ascund faptul că există o mică presiune pe acest subiect’, a afirmat parlamentarul tulcean.

În ceea ce priveşte negocierea pentru formarea majorităţii în Consiliul local al municipiului Tulcea, unde PDL şi USL au câte nouă mandate, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD a afirmat că nu exclude colaborarea cu niciun partid, aceeaşi situaţie aplicându-se şi în cazul celorlalte consilii locale din judeţ unde reprezentanţii USL nu au obţinut majoritatea voturilor alegătorilor.

Potrivit sursei, în campania electorală pentru alegerile locale s-a cheltuit suma de 43.700 de lei.

Taxa pentru pescarii din Delta Dunării, în sumă de 2.500 de lei, a fost votată în urmă cu aproape un an de consilierii judeţeni tulceni, cuantumul acesteia reducându-se la jumătate pe parcursul anului trecut. Decizia CJ de la acea vreme a iscat nemulţumiri în rândul pescarilor.

Te-ar mai putea interesa și
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems – a fost desemnată să furnizeze simulatoare de zbor pentru Blackhawk......
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri ...
ING Bank România a crescut dobânzile la conturile de economii și depozite, acestea ajungând până la 6% pe an
ING Bank România a crescut dobânzile la conturile de economii și depozite, acestea ajungând până la 6% pe an
ING Bank a crescut dobânzile pentru produsele de economisire destinate clienților persoane fizice. Astfel, conturile de ...
Rusia încearcă să dezbine Europa. Operaţiuni de manipulare a opiniei publice în Germania, Franţa, Turcia şi Polonia – studiu
Rusia încearcă să dezbine Europa. Operaţiuni de manipulare a opiniei publice în Germania, Franţa, Turcia şi Polonia ...
Aparatul de influenţă informaţională al Rusiei rămâne în stare de funcţionare pentru exploatarea viitoarelor divergenţe ...