1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Taxele locale pentru vehiculele de transport cresc, de la 1 ianuarie 2018

Una dintre prevederile noului Cod Fiscal, care va intra în vigoare la 1 ianuatie stabileşte noi taxe locale pe care primăriile le pot impune pentru firmele de transport de mărfuri, care sunt mai mari decât cele din prezent.

08 noi, 2017 | ECONOMICA.net

Noul tabel din Codul Fiscal cu taxele locale aplicate mijloacelor de transport de marfă conţine valori mai ridicate decât cele actuale. Majorările nu sunt extrem de mari, dar nu trebuie uitat că acest cost suplimentar perceput transportatorilor vine după ce costurile acestora cu achiziţia de carburanţi au crescut, ca urmare a majorării accizei.

Spre exemplu, acum, pentru un autovehicul cu o masă de cel puţin 12 tone, cu două axe, dar nu mai mult de 13 tone, acum, impozitul local este de 133 de lei. De la 1 ianuarie, impozitul ar creste cu nouă lei, până la 142 de lei.

Impozitul creste, proporţional, în funcţie de tonaj şi numărul de axe. În final, pentru un autotren cu o masă maximă de cel puţin 32 de tone şi cu patru axe, dacă acum taxa locală este de 3.836 de lei, de la 1 ianuarie nouă taxă este de 4.125 de lei, adică mai mare cu 289 de lei, adică un plus de 7,5%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO