Te-ai gândit cum îți poți organiza mai bine veniturile? Află acum ce obiceiuri poți să îți creezi

Dacă ți-ai propus ca anul acesta să acorzi mai multă atenție veniturilor tale, sfaturile din următoarele rânduri te vor ajuta să îți creezi câteva obiceiuri sănătoase care, pe termen lung, te vor ajuta să nu mai simți că muncești pentru nimic.
Ion Dobreanu - lun, 14 feb. 2022, 15:34
Te-ai gândit cum îți poți organiza mai bine veniturile? Află acum ce obiceiuri poți să îți creezi

Ideal este să îți împarți veniturile în funcție de anumite criterii, dar și să ai bine definite cheltuielile tale recurente, de preferat într-un singur site sau aplicație online, astfel încât să îți fie mai ușor de gestionat.

Cum să îți organizezi veniturile

 

     1. Salvează bani urmând metoda 20/50/30

Nu-i așa că și ție ți se întâmplă ca în ziua salariului să cheltui cât mai mult pe diverse lucruri care nici măcar nu sunt prioritare, iar până la următorul salariu să rămâi fără bani? Indirect ne-a intrat în obicei ideea de a trăi cu banii câștigați de pe o lună pe altă, însă nu este tocmai sănătos. Cel mai bine este să urmezi metoda financiară 20/50/30 – 20% economii (un fond de urgențe), 50% satisfacerea nevoilor de zi cu zi și 30% cheltuieli pentru satisfacerea anumitor dorințe, precum sunt vacanțele sau achiziționarea anumitor produse preferate.

Urmând această metodă, vei vedea că îți va fi mult mai bine în timp, știind că ai un fond de rezervă în cazul în care ți se întâmplă ceva sau atunci când îți dorești să cheltui prea mult pe o vacanță pe care nu ți-o permiți.

     2. Realizează cele mai importante plăți din timp

Asigură-te că după organizarea bugetului împarți banii pentru cheltuielile zilnice conform nevoilor tale – cumpărături, facturi, utilități sau ieșiri în oraș. Este important să știi că te-ai organizat din timp cu plățile și că restul lunii te poți bucura în voie de suma rămasă disponibilă pe card. De exemplu, există o mulțime de aplicații care îți oferă notificări atunci când se apropie ziua scadentă pentru a nu uita să efectuezi plata. Iar dacă îți place să ai toate serviciile într-un singur loc și, de regulă, îți cumperi asigurări, descoperă firma de asigurări online Asirom.ro, care dispune de toate tipurile de asigurări – pentru locuință, auto, sănătate sau viață – pe care ți le pune la dispoziție, dar le poți și achita doar prin câteva click-uri.

     3. Încearcă să îți eșalonezi plățile

Uneori poți ajunge în situația în care ai nevoie să cumperi anumite obiecte pentru tine sau pentru casă și nu îți poți permite în acel moment să plătești întreaga sumă. Tocmai de aceea există principiul de eșalonare a plăților, cu ajutorul căruia poți achita întreaga sumă într-o perioadă de 6 – 12 luni, poate chiar și 24 în diverse contexte. Este un artificiu de care te poți ajuta atunci când chiar ai nevoie sau îți dorești un anumit serviciu sau obiect, însă, de preferat este să nu abuzezi de el. Riști să nu mai poți ține calculul și să ai mai multe datorii.

În concluzie, este extrem de important să ai grijă de banii pe care îi câștigi lunar și să îi gestionezi corespunzător.  Bineînțeles, banii de cheltuit zi de zi nu trebuie musai să se termine până la finalul lunii, ba din contră, odată păstrate anumite sume te vor ajuta ca luna viitoare să crești. La noi în țară educația financiară nu este tocmai un punct forte, tocmai de aceea ține de fiecare persoană în parte să învețe și să fie responsabilă cu veniturile ei.

Sursă foto: Unsplash.com

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...