Tehnologia realității virtuale câștigă popularitate în diferite segmente de jocuri

Realitatea virtuală a avut un traseu lung de la SF la realitate. În trecut, se menționa ideea de realitate virtuală doar în filme. Astăzi, realitatea virtuală este foarte reală și contribuie la procesul de rescriere a multor industrii. Odată cu evoluția tehnologiei și a internetului, a evoluat și realitatea virtuală.
Ion Dobreanu - joi, 22 iul. 2021, 21:46
Tehnologia realității virtuale câștigă popularitate în diferite segmente de jocuri

Realitatea virtuală (Virtual reality sau VR) înseamnă ambianțe artificiale, create pe calculator, care simulează realitatea astfel încât utilizatorul poate căpăta impresia că trăiește fizic această experiență, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Astfel, grație realității virtuale au putut fi realizate simulatoarele. Inclusiv în aviație există simulatoare bazate pe realitatea virtuală, iar piloții pot experimenta diferite scenarii în procesul lor de antrenament. Tot cu ajutorul realității virtuale, gamingul capătă o nouă perspectivă. Jucătorii se pot conecta la consolă sau pc și cu ajutorul accesoriilor VR pot fi personajele preferate din joc. Pot simula mișcări și acțiuni în cadrul jocului.

Realitatea virtuală a început să câștige tot mai mult teren în industria cazinourilor online. Astfel, jucătorii pot trăi experiențe interactive și captivante, asemănător cu ce se poate trăi în cadrul unui cazinou real. Tehnologia a început să fie adoptată de cazinourile online începând cu 2013-2014. Procesul de implementare este lent, iar oamenii au avut nevoie de timp ca să înțeleagă ce se întâmplă și să acccepte conceptul. Acum totul este mult mai rapid, iar jucătorii sunt deja familiarizați cu realitatea virtuală din cazinourile online, pe care puțini cazinouri le-au implementat și această tehnologie.

Ce înseamnă un cazinou cu realitate virtuală? Pe scurt putem spune că este versiunea digitală a unui cazinou clasic. În loc să mergeți într-una dintre destinațiile recunoscute pentru cazinouri și jocuri de noroc, navigați online cu ajutorul căștii VR prin cazinou, așa cum ați face în lumea reală.

Spre deosebire de cazinourile online obișnuite, unde dai click și interacționezi direct cu jocul preferat, cazinourile VR oferă o experiență mult mai atractivă. Trebuie să mergeți prin cazinou și să alegeți masa la care doriți să pariați. În cazinourile VR există baruri, slot machines, mese de ruletă, mese cu cărți de joc și dealeri, plus alte persoane care se plimbă prin cazinou.

Este o experiență total captivantă și completă, asemănătoare cu ce se poate trăi într-un cazinou stradal, doar că se întâmplă online, din confortul fotoliului de acasă.

                                                           Puteţi găsi videoclipul aici

Nu există nicio îndoială că noua tehnologie VR poate schimba experiența cazinourilor online. Există șansa ca unele dintre cazinourile online să încerce să adopte tehnologia VR pe măsură ce se implică tot mai mulți oameni. Există cazinouri care au adoptat ideea unui cazinou live pentru început.

Jucarea jocurilor live este cu siguranță și o experiență foarte satisfăcătoare. Parierea live înseamnă că puteți juca de pe dispozitivul dvs. mobil, tabletă sau computer cu dealeri reali. Aceasta înseamnă să joci oricând și oriunde vrei și să te simți la fel ca într-un cazinou terestru, inclusiv multe jocuri diferite. Următorul cazinou online oferă această experiență, cu multe mese și jocuri disponibile, este cu siguranță un loc minunat pentru a vă bucura de cazinou live.

Evident că există numeroase părți bune, dar și câteva mai puțin plăcute când vine vorba de cazinourile VR și cazinourile online live. Pentru a te putea bucura de experiența completă a unui cazinou VR ai nevoie de un laptop echipat cu tehnologie de generație mai nou. În schimb jocurile de noroc din cazinourile online clasice pot fi practicate și pe tehnologii mai vechi, inclusiv smartphone-uri și alte tipuri de gadgeturi.

Pe lângă un computer configurat decent, mai aveți nevoie de o cască VR, un cont la un cazinou VR, un loc confortabil și eventual un temporizator sau alarmă. Poate vă întrebați de ce ați avea nevoie de o alarmă. Odată intrați într-un cazinou VR, timpul trece altfel. Pentru a juca responsabil și pentru a miza totul pe distracție, trebuie să fiți cumpătați și să reveniți la realitate după un x interval de timp pe care voi îl definiți. În următorul videoclip puteți vedea cum arată de fapt cazinoul VR.

Deși cazinourile virtuale sunt încă la început, ele includ deja câteva caracteristici uimitoare. De exemplu puteți interacționa cu alți jucători, puteți să vă plimbați prin cazinou, să vă așezați la o masă și să vă jucați. În cadrul cazinourilor VR puteți descoperi ”păcănelele” realizate extrem de realist, puteți experimenta jocul la diferite mese 3D, puteți comunica cu dealerul sau cu cei dinjur și chiar să vă bucurați de sunetul asemănător cu cel din cazinourile clasice.

Un studiu din 2016 arăta că industria cazinourilor VR va crește de la 58.5 milioane de dolari, cât era în anul respectiv, la peste 520 de milioane de dolari în 2021. A fost anticipat un salt uriaș în această tehnologie și industria cazinourilor.

În prezent, se încearcă imitarea cazinourilor clasice, dar pe viitor se pot dezvolta numeroase alte scenarii. Cum ar fi să participați la un joc de poker pe Marte sau la zaruri în casa unui artist? Opțiunile sunt nelimitate!

Game 3

                                                       cazinou VR (geysercon.nz)

Cazinourile clasice încep să anticipeze declinul și fac investiții considerabile în noile tehnologii. Astfel, unele cazinouri au implementat jocuri VR care pot fi practicate în interiorul cazinourilor clasice.

Realitatea Virtuală câștigă tot mai multe teren și în România. De exemplu, poliția de frontieră volosește tehnologia VR pentru pregătirea pilițiștilor de frontieră. În cadrul acestui proiect, în luna mai 2018, Unitatea de Pregătire FRONTEX a început dezvoltarea cursului de realitate virtuală pentru membrii echipei de căutare şi salvare maritimă

Un alt exemplu este clubul de realitate virtuală realizata de un clujean. Oamenii se pot bucura de tot felul de experiențe cu ajutorul tehnologiei VR. Tehnologia a început să fie folosită și în diferite terapii, cum ar fi scăparea de fobii sau de anxietate.

Inevitabil, vom putea practica jocuri de noroc în cazinourile VR dezvoltate în România. Viitorul cazinourilor de realitate virtuală va avea legătură directă cu progresele hardware. Echipamentele VR vor continua să se îmbunătățească și vor fi dezvoltate și adaptate inclusiv pentru telefoanele inteligente.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...