Teilor Holding a înregistrat în primele șase luni din an o pierdere netă de 2,4 milioane de lei la o cifră de afaceri de 184 de milioane de lei

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, raportează o cifră de afaceri la nivel consolidat de 184 de milioane de lei, o marjă brută de 91,5 milioane de lei, EBITDA de 16,9 milioane de lei și o pierdere netă de 2,4 milioane de lei în primele șase luni din 2022.
Ion Dobreanu - vin, 30 sept. 2022, 19:58
Teilor Holding a înregistrat în primele șase luni din an o pierdere netă de 2,4 milioane de lei la o cifră de afaceri de 184 de milioane de lei

„Toate afacerile Teilor Holding au continuat creșterea veniturilor în primul semestru al anului 2022, în linie cu planul de dezvoltare, mărindu-și amprenta locală și internațională, precum și numărul de clienți deserviți. Cu toate acestea, prima jumătate a anului 2022 a adus un context dificil pentru afacerile locale, inclusiv pentru Teilor Holding.

Costurile generate de amortizarea fondului comercial pozitiv și a mărcilor comerciale recunoscute în urma consolidării au avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatului operațional, iar impredictibilitatea generală cauzată de conflictul geopolitic, inflația în creștere și deprecierea leului in special in raport cu dolarul american au avut un impact negativ asupra rezultatului financiar și, în consecință, asupra rezultatului net.

În ciuda efectului negativ de 9,8 milioane de lei asupra rezultatului net al Teilor Holding a costurilor menționate mai sus, care nu sunt de natură operațională, suntem mulțumiți de rezultatele din prima jumătate a anului. Echipa de management a Teilor Holding este permanent conectată la evoluția realității economice și financiare din economia locală și globală, având o abordare anticipativă și proactivă față de schimbările de pe piață. Suntem astfel încrezători că rezultatul operațional pentru întregul an 2022 va fi în linie cu planul de dezvoltare prezentat deținătorilor de obligațiuni în noiembrie 2021″, a declarat Mircea Varga (foto jos), președintele Consiliului de Administrație al Teilor Holding.

În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate de cele trei entități din cadrul Teilor Holding, în primele șase luni ale anului 2022, lanțul de magazine de bijuterii de lux Teilor a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 135,4 milioane de lei, în creștere cu 45% față de S1 2021, EBITDA de 10,6 milioane de lei, în scădere cu 22%, și un profit net de 1,9 milioane de lei, în scădere cu 77% față de S1 2021. Această creștere a veniturilor a fost determinată de diversificarea produselor vândute, de investițiile făcute în marketing și recunoașterea brandului și de investițiile în expansiunea rețelei din România.

Pe de altă parte, comportamentul consumatorilor și cererea au fluctuat în primele șase luni din 2022 în contextul reluării călătoriilor, a războiului, a inflației și a creșterii ratelor dobânzilor. Cu toate acestea, numărul de articole vândute a crescut cu 13% față de primul semestru din 2021, determinat de continuarea cererii puternice pentru inelele de logodnă și verighete, segment în care compania este lider de piață în România.

La nivel consolidat, care include performanța filialelor Teilor din Polonia, Bulgaria, Ungaria și Cehia, cifra de afaceri a Teilor a înregistrat valoarea de 136,1 milioane de lei, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 135,4 milioane de lei. Datorită costurilor legate de expansiunea internațională, prin deschiderea de magazine în Polonia, Ungaria și Cehia în S1 2022, precum și a faptului că celelalte magazine deschise pe aceste piețe în 2021 nu au ajuns încă la maturitate, rezultatul operațional consolidat a fost de 1,5 milioane de lei.

Până la finalul anului 2022, rețeaua companiei va cuprinde 65 de magazine, din care 51 de magazine în România și 14 magazine internaționale în Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia. Prin urmare, accentul pentru anii 2022-2024 va fi pus pe consolidarea prezenței pe aceste piețe.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a înregistrat în S1 2022 o cifră de afaceri de 35,8 milioane lei, în creștere cu 52% față de S1 2021, determinată de investițiile realizate în dezvoltarea rețelei de agenții folosind o parte din fondurile obținute prin emisiunea de obligațiuni corporative. Creșterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut cu 56% față de anul precedent, ajungând la 6 milioane de lei în S1 2022.

Cea de-a treia entitate din cadrul holdingului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat în S1 2022 o cifră de afaceri de 8,4 milioane de lei, în creștere cu 42% față de S1 2021, și un profit net de 1,8 milioane de lei, în scădere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea veniturilor și a costurilor de operare s-a datorat extinderii rețelei MoneyGold, care deservește atât Invest Intermed, cât și Teilor Invest Exchange. La data de 30 iunie 2022, existau 82 de agenții MoneyGold în toată România. Între 1 iulie 2021 și 30 iunie 2022, au fost deschise 14 noi agenții în București, Moreni, Ploiești, Mangalia, Reșița, Suceava, Huedin, Deva, Arad, Alba-Iulia, Strehaia, Craiova, Bârlad. De asemenea, au fost extinse sau relocate cinci agenții în Craiova, Urziceni, Topoloveni, București și Botoșani.

În noiembrie 2021, Teilor Holding a realizat două plasamente private, unul în euro și unul în lei, obținând 45 de milioane de lei de la investitori de la BVB, fiind cel mai mare plasament privat de obligațiuni corporative de pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Cele două emisiuni de obligațiuni, în euro și în lei, sunt tranzacționate pe această piață începând cu data de 21 decembrie 2021, sub simbolurile bursiere TEI26 și TEI26E.

Notă privind consolidarea: În conformitate cu OMF 1802, Teilor Holding S.A. ar putea consolida rezultatele operațiunilor și filialelor sale pentru anul 2021 doar începând cu luna septembrie 2021, prin urmare, nu sunt disponibile situații financiare comparabile ale Grupului pentru S1 2021. Rezultatele consolidate pentru S1 2022 includ rezultatele înregistrate de Teilor SRL, Invest Intermed SRL și Teilor Invest Exchange SRL.

Teilor este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 24 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține 63 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează 82 de locații pe teritoriul României.

Te-ar mai putea interesa și
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia negocierilor pe contractul colectiv de muncă nu se va remedia va fi......
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante din administrația locală- Proiect
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante ...
Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care aduce mai multe modificări legii 296/2023, ...
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit ...
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...