Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei și un profit net de 22,4 milioane de lei pentru anul 2023

Teilor Holding S.A., grupul de companii care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold, companie care comercializează bijuterii din aur, și Teilor Invest Exchange, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei, o creștere de 11% față de 2022, și EBITDA de 68,3 milioane de lei, un avans de 27%. Profitul net contabil s-a ridicat la 22,4 milioane de lei, o majorare cu 108% comparativ cu anul anterior, în timp ce profitul net normalizat a ajuns la 32,4 milioane de lei, +39%.
Ion Dobreanu - lun, 29 apr. 2024, 18:38
Teilor Holding raportează o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei și un profit net de 22,4 milioane de lei pentru anul 2023

„Rezultatele înregistrate de companiile din cadrul Teilor Holding în anul 2023 demonstrează dinamismul companiei noastre, capabile să se adapteze cu succes provocărilor pieței. Acest fapt validează modelul nostru de business, construit pe piloni puternici și care acoperă categorii diverse de clienți, ceea ce îl face mai puțin predispus la influența negativă a factorilor externi. Performanța la nivel consolidat a fost determinată inclusiv de continuarea procesului de dezvoltare a rețelelor noastre, TEILOR și MoneyGold, atât în România, cât și în afara țării.

De asemenea, 2023 a însemnat și deschiderea primului magazin DAAR, un nou brand de bijuterii care utilizează diamante create în laborator și metale prețioase reciclate, evidențiind angajamentul nostru față de sustenabilitate. În plus, am adăugat o nouă companie în portofoliul Teilor Holding, Invest Intermed Gold, care își desfășoară activitatea de comercializare a bijuteriilor din aur prin intermediul rețelei de magazine MoneyGold, și care crește diversitatea și calitatea produselor vândute prin această rețea. Rămânem fideli acestei politici de extindere și diversificare a serviciilor și produselor oferite, astfel încât să răspundem nevoilor clienților, dar și să creăm noi trenduri în sectoarele în care activăm”, a declarat Mircea Varga (foto), președintele Consiliului de Administrație al Teilor Holding.

În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate de entitățile din cadrul Teilor Holding pe parcursul anului 2023, lanțul de magazine de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 265,6 milioane de lei, o scădere de 3% față de 2022, ca urmare a deciziei strategice de oprire a vânzărilor de lingouri de aur, care aveau o marjă redusă. Prin aplicarea unor măsuri stricte de control al costurilor, TEILOR a avut o EBITDA de 41,2 milioane de lei în 2023, o majorare cu 15%, în timp ce profitul net a crescut cu 9% față de anul precedent, până la 17,6 milioane de lei.

La nivel consolidat, care include și performanța filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria și Cehia, cifra de afaceri a TEILOR a înregistrat valoarea de 269,7 milioane de lei, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 253,3 milioane de lei, ambele valori rămânând la niveluri apropiate comparativ cu 2022. Profitul net consolidat al TEILOR a ajuns la 10 milioane de lei, aproape dublu față de rezultatul aferent anului anterior. La finalul lui 2023, rețeaua TEILOR număra 71 de magazine fizice, dintre care 54 de magazine în România (TEILOR și DAAR), patru magazine în Bulgaria, opt în Polonia, patru în Ungaria, un magazin în Cehia, precum și cinci magazine online, în fiecare din piețele în care activează.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 118,5 milioane de lei, un avans de 44% comparativ cu 2022, în principal datorită investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei de agenții folosind o parte din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni corporative din decembrie 2021. Creșterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra EBITDA, care a ajuns la 29,1 milioane de lei, o creștere de 38% față de anul precedent, și asupra profitului net, care s-a ridicat la 18,5 milioane de lei, o majorare cu 32%.

Teilor Invest Exchange, companie specializată în activitatea de schimb valutar și remitere de bani, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 22,1 milioane de lei, o creștere de 9% comparativ cu 2022, în timp ce profitul net a ajuns la 3,6 milioane de lei, în scădere cu 8%. Creșterea veniturilor și a costurilor de operare s-a datorat extinderii rețelei MoneyGold, care deservește Invest Intermed, Teilor Invest Exchange și, începând din 2023, Invest Intermed Gold.

În ceea ce privește a patra filială din cadrul Teilor Holding, Invest Intermed Gold, înființată în mai 2023, aceasta a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și un profit net de 350 de mii lei.
La data de 31 decembrie 2023, existau 109 agenții MoneyGold în toată România, după ce în 2023 au fost deschise 19 agenții noi. La finalul lui 2023, Teilor Invest Exchange își desfășura activitatea în cadrul unei rețele de 105 agenții, în timp ce Invest Intermed Gold activa în 35 de agenții.

Despre TEILOR

TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 25 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține peste 70 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Despre Invest Intermed GF IFN

Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Despre Teilor Invest Exchange

Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează peste 100 de locații pe teritoriul României.

Despre Invest Intermed Gold

Invest Intermed Gold are ca obiect de activitate comercializarea bijuteriilor din aur prin intermediul rețelei de agenții MoneyGold, compania operând sub brandul comercial myGold.

Te-ar mai putea interesa și
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri
Bugetul Ministerului Agriculturii va fi suplimentat cu un miliard de lei pentru plata ajutoarelor către fermieri, a anunţat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu....
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi (analiză AFP)
Război Ucraina: Cel mai important câştig pentru Rusia într-un an şi jumătate, 278 de kilometri pătraţi cuceriţi ...
Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătraţi într-o săptămână în estul Ucrainei, ...
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Italia vinde o participaţie de 1,4 miliarde de euro la Eni pentru a-şi reduce datoriile
Guvernul italian a vândut un pachet de acţiuni cu o valoare de 1,4 miliarde de euro la grupul petrolier Eni, în încercarea ...
Scandalul shrinkflation. Ciolacu spune că  populaţia va fi protejată de practicile înşelătoare privind reducerea gramajului şi păstrarea preţului, după ce ordinul ANPC a fost în transparenţă decizională
Scandalul shrinkflation. Ciolacu spune că populaţia va fi protejată de practicile înşelătoare privind reducerea gramajului ...
Ordinul privind reducerile de gramaj şi păstrarea preţurilor la mai multe produse a fost pus în transparenţă decizională ...