Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele șase luni ale anului trecut

Grupul de companii Teilor Holding S.A., care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, raportează venituri totale consolidate de 193,9 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2023, înregistrând o creștere de peste 5% față de primul semestru din 2022, din care venituri consolidate din exploatare de 182,6 milioane de lei, +1%.
Ion Dobreanu - vin, 29 sept. 2023, 19:48
Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele șase luni ale anului trecut

În primele șase luni din 2023, Teilor a realizat un progres semnificativ din punct de vedere financiar, cu o creștere de 73% a EBITDA la 29,2 milioane de lei și o revenire pe profit la nivelul rezultatului net de 8,5 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 2,4 milioane de lei înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, la nivelul profitului net normalizat a fost înregistrată o creștere substanțială, de 262%, în prima jumătate a anului 2023, acesta ajungând la 13,5 milioane de lei.

„După gestionarea provocărilor anului 2022, Teilor Holding a devenit o entitate mai puternică, prin realizarea unei creșteri sănătoase în S1 2023 și confirmarea angajamentului față de excelența operațională și crearea de valoare. Chiar și în contextul expansiunii continue a grupului nostru cu sprijinul capitalului atras de la Bursa de Valori București, fiecare entitate din cadrul Teilor Holding a înregistrat profit net în S1 2023, îmbunătățind indicatorii cheie.

Optimizarea atentă a cheltuielilor operaționale, care au scăzut la 72,6 milioane de lei la nivel consolidat, alături de revenirea la o marjă EBITDA cu două cifre, care a crescut la 16%, evidențiază concentrarea noastră continuă asupra prudenței financiare și gestionării riscurilor. De asemenea, trecerea de la o pierdere netă de 2,4 milioane de lei în S1 2022 la un profit net de 8,5 milioane de lei în S1 2023 confirmă reziliența și adaptabilitatea noastră într-un mediu de piață dinamic. Suntem optimiști în privința viitorului și rămânem dedicați îmbunătățirii constante a indicatorilor cheie, precum și a unei creșteri sustenabile a holdingului”, a declarat Mircea Varga (foto), Președintele Consiliului de Administrație al Teilor Holding.

În ceea ce privește rezultatele financiare înregistrate de cele trei entități din cadrul Teilor Holding în primele șase luni ale anului 2023, lanțul de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea sa din România de 115,8 milioane de lei, o scădere cu 14% față de S1 2022, EBITDA de 16,2 milioane de lei, o creștere cu 52%, și un profit net de 6,4 milioane de lei, o creștere cu 233% față de aceeași perioadă a anului trecut. Un aspect important care a influențat scăderea veniturilor în S1 2023 a fost decizia de a opri vânzările de lingouri de aur în România, vânzări cu o marjă mică de profit. Cu toate acestea, TEILOR a implementat măsuri ferme de control al costurilor la nivelul întregii companii, generând astfel o creștere semnificativă a marjelor de profit, necesară susținerii expansiunii internaționale a TEILOR.

La nivel consolidat, unde este inclusă, pe lângă rezultatele din România, si performanța filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania și Cehia, veniturile TEILOR s-au ridicat la 118,3 milioane de lei în S1 2023, o scădere cu 13% determinată de diminuarea vânzărilor în România, dar compensată de creșterea vânzărilor pe piețele noi și emergente în care compania este prezentă. În S1 2023, profitul net consolidat al TEILOR a fost de 2,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 4 milioane de lei înregistrată la nivel consolidat în S1 2022.

Compania de creditare financiară, Invest Intermed GF IFN, a înregistrat o cifră de afaceri de 54,3 milioane de lei în S1 2023, o creștere cu 52% față de S1 2022, în principal datorită investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei de agenții folosind o parte din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni corporative din decembrie 2021. Creșterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut în același ritm cu cifra de afaceri, +52%, ajungând la 9,2 milioane de lei în S1 2023.

A treia entitate din cadrul grupului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane de lei în S1 2023, o creștere cu 17% față de S1 2022, și un profit net de 1,7 milioane de lei, o scădere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea veniturilor și a costurilor operaționale s-a datorat expansiunii rețelei MoneyGold, care deservește atât Invest Intermed, cât și Teilor Invest Exchange. La 30 iunie 2023, existau 97 de agenții MoneyGold la nivel național. În septembrie 2023, rețeaua a depășit borna de 100 de unități în România, odată cu deschiderea primei locații MoneyGold în Brașov.

În mai 2023, Teilor Holding S.A. a introdus o nouă filială, Invest Intermed Gold S.R.L. Această nouă entitate va vinde bijuterii din aur prin rețeaua de agenții MoneyGold operată de Invest Intermed și Teilor Invest Exchange, completând astfel portofoliul de produse pentru a satisface mai bine cererea clienților MoneyGold.

Teilor Holding are două emisiuni de obligațiuni corporative listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București, tranzacționabile sub simbolurile bursiere TEI26 și TEI26E. În T4 2021, prin emiterea TEI26 în lei și TEI26E în euro, Holdingul a atras 45 de milioane de lei de la investitorii BVB. Această infuzie de capital a fost esențială în susținerea expansiunii internaționale a TEILOR și a creșterii la nivel local a rețelelor MoneyGold operate de Holding.

Despre TEILOR

TEILOR este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 25 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține peste 65 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg. Colecțiile TEILOR includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților.

Despre Invest Intermed GF IFN

Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Despre Teilor Invest Exchange

Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează peste 100 de locații pe teritoriul României.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...