1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Teleanu, Hidrolelectrica: Două proiecte pe râurile interioare mai prezintă interes, pe Bistriţa şi pe Tisa

Doar două proiecte pe râurile interioare mai prezintă interes pentru Hidroelectrica, unul în nord, pe Bistriţa, şi un proiect transfrontalier realizat în colaborare cu Ucraina, pe Tisa, a declarat, joi, Mihai Teleanu, membru al Directoratului Hidroelectrica, la Romanian HydroPower Energy Summit 2014.

20 feb, 2014 | Agerpres

Potrivit acestuia, se încearcă şi o resuscitare a interesului pentru proiectul de la Turnu Măgurele - Nicopole.

'Avem proiecte pe Dunăre. Încercăm pe Dunăre să resuscităm interesul pentru Turnu Măgurele - Nicopole. Bulgaria a şi uitat de proiectul ăsta, dar încercăm să îi redeterminăm, iar pentru proiecte privind micropotenţialul nu mai avem interes în dezvoltare pentru că noi, pe de o parte, privatizăm, iar pe de altă parte să construim este un nonsens economic', a explicat el.

Pe de altă parte, Teleanu a precizat că priorităţi pentru Hidroelectrica sunt centralele în operare şi dezvoltarea centralelor importante pentru sistemul energetic naţional, în condiţiile în care, din 27 de studii de prefezabilitate pentru construcţia, în perspectivă, de hidrocentrale, 25 se referă la lanţuri de hidrocentrale sub 10 MW.

'În prezent, importante sunt centralele în operare, ca prioritate, iar în al doilea rând este intenţia noastră de a dezvolta centrale importante pentru sistemul energetic naţional. Din 27 de studii de prefezabilitate pentru posibile hidrocentrale care vor putea fi construite în perspectivă, 25 se referă la lanţuri de hidrocentrale sub 10 MW', a afirmat Teleanu.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO