Telefoane și electronice de la amanet, la jumătate de preț, prin sistemul Buy Back. CEO companie: Acest sistem ne va crește afacerile cu 50%

Cele mai tranzacţionate produse de pe platforma CreditAmanet au ajuns produsele electronice, în special telefoanele mobile, sistemul Buy Back permiţând clienţilor să acceseze electronice mai ieftine cu până la 50% faţă de preţul produsului la lansare. CEO-ul CreditAmanet consideră că acest segment de business îi va aduce anul acesta o creştere cu 50% a cifrei de afaceri, după ce a înregistrat anul trecut o cre;tere de 30%.
Gabriela Ţinteanu - mie, 21 iun. 2023, 22:22
Telefoane și electronice de la amanet, la jumătate de preț, prin sistemul Buy Back. CEO companie: Acest sistem ne va crește afacerile cu 50%

CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux.

„Se observă un trend ascendent pe segmentul Buy Back de mulți ani și putem spune că, în general, interesul populației a fost mereu în creștere. A existat, la un moment dat, o anumită precauție a consumatorilor, o înclinație spre protecția propriilor finanțe. Dar, cu toate acestea, pe anumite segmente – electronice, spre exemplu, estimăm creșteri importante ale cifrei de afaceri anul acesta, care pot ajunge până la 50%”, spune Cosmin Popovici, CEO Credit Amanet.

Interesul clienților pentru programele Buy Back se explică în primul rând prin avantajele de care beneficiază: pot achiziționa electronice cu prețuri până la 50% mai mici decât prețul de lansare, beneficiază de 1 an garanție și au termen de retur extins. De asemenea, pot primi până la 80% din valoarea de pre-owned a produsului electronic, dacă este într-o stare bună. Clienții sunt interesați de telefoane din clasa medie sau premium pe care le găsesc la CreditAmanet în stare foarte bună și totodată primesc garanția calității lor.

Cele mai frecvente produse oferite pentru Buy Back rămân telefoanele mobile, pentru că sunt bunuri de consum larg. Acestea sunt urmate în preferințele consumatorilor de pre-owned de gențile și ceasurile de lux, care pot fi considerate atât o investiție, cât și un instrument de fashion.

„Explicația este complexă și poate varia în funcție de categoria de produse. Spre exemplu, în privința telefoanelor mobile, cei mai mulți clienți apelează la Buy Back pentru că programul facilitează achiziția de produse de calitate premium la prețuri accesibile. Un smartphone are durata medie de viață de 18 luni. Dar dacă pe piață apar între timp modele noi, Buy Back este o soluție avantajoasă. De ce să ții un telefon în stare bună într-un sertar, când prin intermediul Buy Back poți primi până la 80% din valoarea sa de pre-owned?”, precizează Cosmin Popovici.

Bărbaţii preferă electronicele şi ceasurile de lux, femeile bijuteriile cu diamante şi genţile

Cât privește profilul clienţilor care apelează la achiziţia de produse electronice prin sistemul Buy Back în totalul clienților predomină persoanele de sex masculin, în proporție de 70%, cu vârste cuprinse între 20-45 de ani.

În privința produselor de lux, numărul celor interesați de astfel de produse s-a dublat în ultimii patru ani. Interesul clienților se explică prin accesul la o gamă variată de produse de lux la prețuri accesibile. Totodată, în contexte economice complicate, produsele de lux pre-owned sunt o investiție foarte atractivă. Pentru această linie de business, CreditAmanet are clienți nu numai din țară, ci și din Uniunea Europeană.

Putem vorbi despre profiluri diferite ale clienților care apelează la programele Buy Back. Pentru segmentul ceasurilor de lux, în proporție de 80%, cei mai mulți clienți sunt bărbați, cu vârste cuprinse între 25-55 de ani. Pentru gențile de lux predomină, în proporție de 90%, clienții de sex feminin, cu vârste cuprinse între 20-55 de ani.

Pentru bijuteriile cu diamante, cei mai mulți clienți sunt femei cu vârste între 20-55 de ani, iar pentru categoria bijuteriilor din aur, clienții sunt 80% femei și 20% bărbați, cu vârste cuprinse între 20-55 de ani.

Pe segmentul produselor amanetate, cele mai frecvente produse rămân în continuare obiectele din aur, cu o rată de răscumpărare de aproximativ 80%. Tipologia clienților pentru acest serviciu include următoarele caracteristici: vârsta 18+, din mediul urban mare nu există un gen dominant. Clienții au, în general, nevoie de lichidități pentru a rezolva o problemă punctuală, personală sau profesională. Valoarea medie a tichetului de împrumut (în prima jumătate a lui 2022) a fost de 1.000 de lei.

„Strategia bazată pe vânzări online și digitalizare ne-a permis continuarea scalării. Apoi, în contextul unui an 2022 cu conflicte la graniță, inflație, incertitudine economică, socială și geopolitică, am reușit performanța de a crește cifra de afaceri față de anul anterior cu  30%, la aproximativ 80.500.000 de lei”, arată Cosmin Popovici.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi apărut discuţii despre deplasările externe ale preşedintelui Klaus......
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...