De la telefonul pliabil la noul Galaxy S10: la ce să ne aşteptăm de la evenimentul aniversar Samsung Unpacked

Samsung va găzdui miercuri, la San Francisco, evenimentul aniversar de tip Unpacked, unde este aşteptată lansarea telefonului Galaxy S10, a telefonului pliabil Galaxy F şi multe altele.
Economica.net - mar, 19 feb. 2019, 19:53
De la telefonul pliabil la noul Galaxy S10: la ce să ne aşteptăm de la evenimentul aniversar Samsung Unpacked

Nimeni nu știe exact ce intenționează să lanseze Samsung la evenimentul său, în afară de familia Galaxy S10, dar există întotdeauna speculații puternice înainte de dezvăluirea unui produs major.

Telefonul pliabil

Gigantul sud-coreean a tachinat piaţa cu un telefon pliabil la conferința sa anuală din noiembrie, dar compania a oferit prea puţine detalii despre dispozitiv. Samsung ar putea anunţa pe 20 februarie prețul și data lansării unui telefon pliabil.

Compania a lansat recent un videoclip pe YouTube care rulează şi la TV, în care apare şi un telefon pliabil. Videoclipul arată un smartphone care are un ecran mai mic pe față și apoi se deschide ca o carte. Se presupune că Galaxy F va avea un ecran de 5 inci care se deschide într-un ecran de 8 inci. Dar acest telefon pliabil nu va fi ieftin. Rapoartele multiple sugerează că Galaxy F sau Galaxy Fold ar putea costa oriunde între 1.500 și 2.000 de dolari, ceea ce înseamnă că va fi probabil inaccesibil pentru majoritatea consumatorilor.

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 e un model aniversar şi se speculează că vor exista trei versiuni, deși nimeni nu surprins dacă Samsung şi anunță o versiune 5G a telefonului.

Până acum sunt vehiculate trei nume: Galaxy S10, S10 + și Galaxy S10E. Toate cele trei telefoane vor avea ecranul Samsung Infinity-O – mai bine cunoscut sub numele de ecran cu gauri. La fel ca în cazul fiecărei serii Galaxy S, ne așteptăm să vedem specificațiile de top. Asta inseamna ca Galaxy S10 va avea fie procesor Snapdragon 855, fie Exynos 9820, camere triple, memorie RAM de 6 GB şi stocare internă de 128 GB.

Versiunea obișnuită a modelului Galaxy S10 va avea un ecran de 6,1 inci. S10 Plus va avea un ecran de 6,4 inci, în timp ce versiunea mai ieftină „Lite” a telefonului va fi de 5,8 inci şi va avea un ecran plat în loc de ecranul curbat specific producătorului sud-coreean.

Lista preţurilor pentru toate versiunile în funcţie de capacitatea de stocare:

S10 Lite: 881 de dolari
S10 cu 128GB: 1.007 de dolari
S10 cu 512GB: 1.260 de dolari
S10+ cu 128GB: 1.134 de dolari
S10+ cu 512GB: 1.386 de dolari
S10+ cu 1TB: 1.765 de dolari

Galaxy S10E va fi prezentat cu camere duble și un senzor de amprentă montat lateral, în timp ce celelalte două telefoane pot avea camere triple, un scaner cu amprentă digitală cu ultrasunete și încărcare wireless. De asemenea, zvonurile din piaţă spun că Galaxy S10 și S10E vor avea o singură cameră frontală, în timp ce S10 + poate oferi o cameră dublă cu fața în față.

De asemenea, telefoanele vor avea o cameră frontală cu gaură în loc de o crestătură, asemănătoare cu cele de pe noul Samsung Galaxy A8 pentru China și noul View20 al Honor.

Pe spate, telefoanele vor avea un sistem nou cu trei camere (atât pentru modelele S10, cât și pentru S10 Plus, spre deosebire de gama S9 care oferă diferite sisteme de camere pe S9 și S9 Plus). Cele trei camere sunt împărțite într-un teleobiectiv de 12 megapixeli (la f / 2,4), o lentilă de 12 megapixeli (f / 1,5) și o lentilă ultra-largă de 16 megapixeli (f / 2,2). Senzorul de amprentă a dispărut, fiind încorporat în ecran.

Toate cele trei modele Galaxy S10 vor fi disponibile pentru precomandare imediat după evenimentul de lansare, urmând să intre în magazine începând cu 8 martie.

Galaxy Watch Active

În plus față de telefonul pliabil şi Galaxy S10, fanii Samsung speră că evenimentul din 20 februarie va aduce şi lansarea Galaxy Watch Active. Este probabil o continuare a ceasului Galaxy Gear Sport, mai ales că au apărut deja câteva imagini ale Galaxy Active Watch. probabil ceasul inteligentul va rula pe sistemul Tizen și va avea o integrare mai profundă cu Bixby 2.0. Preţul nu este încă cunoscut, însă analiştii se aşteaptă să fie de peste 300 de dolari.

Galaxy Fit e şi Galaxy Buds

Samsung poate lansa o lungă listă de dispozitive pe care le va prezenta pe 20 februarie, printre care şi Galaxy Fit e și Galaxy Buds. Din cele două, Galaxy Fit va fi un tracker de fitness destinat alergătorilor și celor interesaţi de fitness. Nu se știu prea multe despre Galaxy Fit e, dar se pare că ar arăta similar cu tracker-urile de fitness de generație anterioară ale companiei.

Este, de asemenea, de aşteptat ca Samsung să lanseze Galaxy Buds, care vor rivaliza cu căştile Apple AirPods. Există puţine detaliile în legătură cu căştile wireless, dar se știe că Galaxy Buds va dispune de funcția de încărcare fără fir. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...