Telefonia 3G va deveni istorie în Germania la finele acestui an

Sfârşitul standardului de telefonie mobilă 3G, cunoscut şi sub denumirea de UMTS, a mai făcut luni un pas spre realizare în Germania, după ce operatorul O2, parte a grupului spaniol Telefonica, a anunţat că îşi va închide reţelele 3G din unele regiuni, începând din luna iulie, urmând ca procesul să se finalizeze în decembrie, transmite DPA.
AGERPRES - lun, 07 iun. 2021, 15:30
Telefonia 3G va deveni istorie în Germania la finele acestui an

Frecvenţele pentru cele aproximativ 16.000 de antene 3G care sunt în prezent disponibile vor fi utilizate pentru standardul mai bun 4G.

Tehnologia 3G a „îmbătrânit aşa că am decis să o înlocuim până la finele anului”, a declarat directorul subsidiarei Telefonica din Germania, Markus Haas. Acesta a adăugat că în prezent doar 1%-2% din volumul de date mobile care trece prin reţelele Telefonica este via 3G.

Ceilalţi doi mai furnizori de telefonie mobilă din Germania, Vodafone şi Deutsche Telekom, şi-au anunţat deja planurile privind închiderea propriilor reţele 3G în cursul acestei veri.

Apariţia unor goluri în acoperirea reţelelor de telefonie mobilă este puţin probabilă deoarece majoritatea telefoanelor mobile sunt deja conectate la 4G. Smartphone-urile mai vechi, fără 4G, ar putea avea unele probleme dar vor reveni automat la standardul 2G pentru apeluri.

Începând din 216, aproape toate smartphone-urile de firmă lansate în Germania au fost compatibile cu standardul 4G iar în cazul telefoanelor iPhone acest lucru este valabil încă din 2013.

Acordarea de frecvenţe de telefonie 3G a adus statului german venituri în valoare de aproximativ 50 de miliarde de euro, în cursul unei licitaţii care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...