Telefonul pliabil se intoarce: Huawei şi Samsung anunţă noi date de lansare

După ce atât Huawei, cât şi Samsung anunţau la începutul anului că vor scrie următorul capitol din istoria inovației mobile odată cu lansarea telefoanelor pliabile, ambii producători au fost nevoiţi să retragă din oferta lor aceste telefoane din cauza problemelor tehnice pe care le aveau. Acum, companiile spun că au rezolvat dificutăţile tehnice şi sunt gata să pună dispozitivele pe piaţă.
Lidia Neagu - joi, 25 iul. 2019, 19:02
Telefonul pliabil se intoarce: Huawei şi Samsung anunţă noi date de lansare

„La începutul acestui an, am anunțat primul dispozitiv pliabil, Galaxy Fold, și începutul unei noi categorii de mobile. De atunci, am făcut îmbunătățiri la Galaxy Fold pentru a ne asigura că consumatorii au cea mai bună experiență posibilă”, se arată într-un comunicat oficial al Samsung.

Producătorul sud-coreean susţine că a adus îmbunătăţiri la stratul superior de protecție al ecranului Flex Infinity, care a fost extins dincolo de rama, făcând evident faptul că este o parte integrantă a structurii și nu trebuie îndepărtătă. Aceasta a fost una dintre principalele probleme ale telefonului. 

De asemenea, balamalele au fost consolidate prin adăugarea unor capace de protecție nou adăugate, spațiul dintre balamale și corpul Galaxy Fold a fost redus şi au mai fost adăugate starturi de metal sub ecran pentru a întări protecția acestuia.

Pe lângă schimbările de design, Samsung spune că a optimizat mai multe aplicații și servicii pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor.

Iniţial, Samsung Galaxy Fold era programat să fie lansat pe 26 aprilie, inclusiv în România, la preţul de 1.980 de dolari, iar acum se pare că dispozitivul va ajunge pe piaţă în luna septembrie. „Detaliile privind disponibilitatea vor fi anunţate pe măsură ce ne apropiem de lansare”.

Producătorul chinez Huawei, pe altă parte, tocmai a primit, pe 15 iulie, o licență de acces la rețea, iar experţii spun că probabil o să lanseze Mate X în luna august sau cel mai târziu în septembrie. Iniţial, telefonul era programat să fie lansat în iunie. Compania susține că întârzierea nu a avut legătură cu sancțiunile SUA. În schimb, Huawei spune că întârzie lansarea Mate X pentru că doreşte să continue să testeze telefonul ca urmare a problemelor pe care Samsung le-a avut cu telefonul lor pliabil.

Licenţa de acces este listată pe site-ul de certificări al Chinei, unde sunt dezvăluite şi specificațiile complete ale smartphone-ului.

Citeşte şi: Android s-a adaptat la noul trend de pe piaţa telefoanelor. Va oferi suport oficial pentru smartphone-urile pliabile

Mate X va veni cu un ecran OLED extern de 8 inci, cu o rezoluție a ecranului de 2480 x 2200 pixeli. Când este pliat, se transformă într-un telefon cu afișaj dual – o parte de 6,6 inci, cu rezoluție 2480 x 1148 pixeli, în timp ce cealălalt ecran are 6,38 inci, cu rezoluție 2480 x 892 pixeli.

Smartphone-ul este alimentat de propriul procesor Kirin 980 octa-core și vine în trei variante bazate pe configurația memoriei – 6/8/12 GB de RAM și 128/256/512 GB de stocare internă. De asemenea, vine cu modemul 7nm Balong 5000, compatibil cu 5G.

Datele mai arată că dispozitivul este echipat cu Android 9 Pie și este probabil să aibă interfața personalizată EMUI 9.1. Telefonul este alimentat de o baterie de 4.400mAh și ar putea avea tehnologia de încărcare rapidă SupercCharge care suportă până la 55W.

Preţul pentru un Mate X nu a fost confirmat, dar anterior acesta se situa la 2.300 de euro (2.580 de dolari). 

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...