1EUR = 4.7204 RON | Bucureşti 30 º

News

Telekom investeşte în 2016 în reţeaua de fibră şi în acoperirea 3G/4G. "Nu poţi avea calitate la preţuri mici"

Telekom România a planificat pentru acest an investiţii de 180 milioane euro, cea mai mare parte din bani fiind dedicaţi extinderii reţelei de fibră şi acoperirii 3G/4G. Noul CEO al grupului, Miroslav Majoroš, crede într-o strategie bazată pe creşterea calităţii şi ariei de acoperire a serviciilor şi atragerea de clienţi noi.

01 mar, 2016 | ECONOMICA.net

"Nu cred în servicii ieftine. Vrem să ne diferenţiem prin experienţa clientului şi prin calitatea serviciilor, la preţuri competitive. Nu poţi avea servicii de calitate la preţuri foarte mici", a declarat Majoroš marţi, la prima conferinţă de presă de la venirea în România.

Reţeaua de fibră optică a Telekom România va fi extinsă în acest an cu 30%, serviciile companiei urmând să ajungă astfel la două milioane de gospodării. Grupul vizează de asemenea îmbunătăţirea, în continuare, a serviciilor de relaţii cu clienţii.

După aproximativ două luni la conducerea Telekom România, Majoroš descrie piaţa românească drept una extrem de competitivă şi crede că succesul aici - creşterea veniturilor şi a profitabilităţii - depinde în mare măsură de investiţii.

"În primul rând, trebuie să extindem acoperirea. Acoperire mai mare, clienţi mai mulţi, venituri mai mari, profit mai mare. Cu oferte convergente fix-mobil-TV, cu un conţinut solid, trebuie să convingem clienţii că nu preţul, ci calitatea serviciilor şi experienţa clientului sunt mai importante", a explicat directorul general al Telekom România.

Pe partea de business, Miroslav Majoroš consideră că firmele mici şi mijlocii din România au acces la una dintre cele mai performante infrastructuri online din Europa, dar nu ştiu să profite de acest avantaj, în special în privinţa serviciilor de cloud.

Grupul Telekom România a raportat pentru 2015 venituri şi profit în scădere, pe fondul concurenţei dure şi tendinţei descendente pe segmentul de telefonie fixă.

Majoroš spune că a venit la Telekom România cu un mandat de trei ani şi îşi propune creşterea veniturilor şi a profitabilităţii în contextul continuării investiţiilor.

Telekom România face parte din grupul german Deutsche Telekom şi înglobează operaţiunile fostelor Romtelecom şi Cosmote România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO