1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Telekom lansează catalogul electronic pentru digitalizarea tuturor şcolilor din România

Telekom România distribuie în exclusivitate un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

25 oct, 2016 | Agerpres


Potrivit comunicatului, pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate - minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi.

Pachetul de bază include o tabletă Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori şi conectivitate mobilă 4G (prin SIM) si acces la platforma Adservio, la un preţ per elev începând de la 1,99 euro pe lună, fără TVA. Preţul final al soluţiei pentru fiecare unitate de învăţământ se calculează în funcţie de volumul de tablete şi numărul de elevi din fiecare unitate. Suma lunară per elev se plăteşte doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile de vacanţă de vară.

Până în prezent, şase unităţi de învăţământ au fost deja dotate cu pachetele digitale pentru şcoli de la Telekom şi Adservio: Colegiul Naţional 'A. T. Laurian' din Botoşani, Liceul Teoretic 'Vasile Alecsandri' din Iaşi, Grădiniţa şi Şcoala Primară EUROED din Iaşi, Liceul Teoretic 'Şcoala Europeană' din Bucureşti, Grădiniţa şi Şcoala IOANID din Bucureşti, Colegiul Naţional 'Spiru Haret' din Bucureşti.

'Marele avantaj al acestui pachet este că în orice moment al zilei pot să transmit un mesaj unui părinte, primesc răspunsul înapoi - este un feedback permanent. Cu acest prilej, am reuşit să cunosc şi pe foarte mulţi dintre părinţii unei şcoli mari, cu aproape 1.500 de elevi. De asemenea, faptul că platforma ne pune la dispoziţie statisticile necesare scuteşte mult din timpul pe care l-al petrece calculând în şedinţe cu ceilalţi profesori, colegii mei' spune Beatrice Manuela Coţofan, directorul Liceului Teoretic 'Vasile Alecsandri' Iaşi.

Prin utilizarea platformei educaţionale incluse în pachet, părţile direct implicate în procesul didactic (profesori, elevi şi părinţi) devin mai responsabile şi se pot implica mai mult în actul didactic şi în procesul educaţional. Astfel, în unităţile de învăţământ unde platforma a fost deja introdusă, s-au înregistrat cu până la 63% mai puţine absenţe, a crescut cu un punct media notelor obţinute de elevi şi s-au înregistrat rezultate mult îmbunătăţite la testările naţionale.

Profesorii pot accesa platforma educaţională Adservio de pe tableta inclusă în pachetul Telekom, iar părinţii sau elevii - de pe orice dispozitiv conectat la internet, pe baza unui user şi a unei parole, direct pe site-ul dedicat. Platforma este compatibilă cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows.

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi COSMOTE România.

Telekom Romania este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul oferă produse şi servicii fixe, comunicare mobilă, internet şi IPTV pentru consumatori şi soluţii IT&C pentru clienţi din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de ţări şi are circa 228.000 angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014 - mai mult de 60% din această valoare în afara Germaniei.

Creată în 2008 şi implementată în peste 35 unităţi şcolare din România, Adservio este o platformă de management educaţional care organizează şcoala şi îmbunătăţeşte rezultatele la învăţătură ale elevilor. Până în prezent, Adservio a susţinut financiar şi logistic, cu fonduri proprii, informatizarea unităţilor şcolare cu peste 1.000 de echipamente IT, eficientizând procesul birocratic de notare şi raportare. Platforma Adservio a ajutat la reducerea absenteismului în şcolile utilizatoare cu peste 63%, crescând media generală per unitatea de învăţământ cu un punct în cadrul şcolilor din portofoliu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO