UPDATE Ce se schimbă și ce rămâne la fel pentru clienții Telekom preluați de Orange

Tranzacția prin care Orange a cumpărat rețelele fixe ale Telekom Romania Communications a fost definitivată și, chiar dacă aceasta din urmă va fi în continuare o companie de sine stătătoare, există câteva schimbări pentru clienții săi. În schimb, clienții de mobil ai Telekom, care nu au servicii de fix asociate, nu sunt influențați de schimbările aduse de această tranzacție.
Lidia Neagu - mar, 09 nov. 2021, 14:32
UPDATE Ce se schimbă și ce rămâne la fel pentru clienții Telekom preluați de Orange

UPDATE: Orange a revenit și a comunicat că minutele și SMS-urile efectuate de către clienții din rețeaua Telekom Romania Communications către rețeaua Telekom Mobile Communications vor fi consumate din minutele și SMS-urile de rețea și nu din cele naționale.

Aproximativ 916.000 de clienți cu servicii mobile asociate contractelor convergente fix-mobil vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în rețeaua Orange.

Clienții Telekom Romania Communications cu servicii mobile asociate contractelor convergente, furnizate printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Mobile (operatorul de servicii mobile al Telekom), vor fi transferați, în următoarele luni, către rețeaua mobilă Orange.

Care sunt cele mai importante schimbări aduse de tranzacţie 

Dacă dorești înlocuirea cartelei SIM trebuie să mergi la unul dintre magazinele din această listă www.HelloFix.ro/shop-locator și, în viitorul apropiat, întreaga rețea de peste 500 de magazine Orange.

Aplicația My Account – Aplicația mobilă Telekom My Account devine MyAccount Fix și va trebui descărcată din nou din Google Play sau Apple Store. Aplicația My Account web va putea fi accesată direct din pagina fix.telekom.ro. Datele de logare și serviciile disponibile rămân aceleași.

Minutele și SMS-urile efectuate către rețeaua Telekom Romania Mobile Communications vor fi consumate din minutele și SMS-urile de rețea.

Transferul către serviciile mobile Orange – Clienții cu servicii mobile asociate contractelor convergente Telekom Romania Communications vor fi transferați, în viitorul apropiat, către serviciile mobile Orange.

Cumpărăturile de servicii de pe site – dacă doriţi să achiziționaţi servicii sau telefoane, clienții Telekom Romania Communications vor putea folosi în continuare formularul disponibil pe fix.telekom.ro și numărul 021 9890 pentru a intra în legătură cu echipele de vânzări.

Numărul de contact la care vei putea apela pentru consultanță este 1930, iar în cazul în care dorești informații despre oferte, numărul este: 021 9890.

Conţinutul TV va fi, potrivit companiei, mai variat şi va include mai multe programe sportive, și o mai bună acoperire pentru serviciile fixe

„Ca urmare acestei tranzacții ne dorim să îmbogățim portofoliul Orange cu o oferta fix-mobil și TV, care va fi rezultatul aducerii împreună a două infrastrucuturi telecom puternice și a două echipe, Telekom Romania Communications și Orange, cu o experiență extinsă în livrarea unor servicii de rețea la cele mai înalte standarde”.

Ce nu se schimbă pentru moment:

  • Numărul tău de telefon rămâne același, dacă tu nu alegi să-l schimbi;
  • Echipamentul tău pentru servicii fixe de internet ori TV rămâne același. Dacă dorești să-l schimbi sau să-l duci în service, mergi în continuare spre canalele Telekom Romania Communications cunoscute;
  • Oferta de servicii rămâne în vigoare, conform contractului;
  • Data de emitere a facturii;
  • Modalitățile de plată a facturii cu care ai fost deja obișnuit

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistență, cât și servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă și televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienți ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de rețea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică și ce conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Orange România a realizat, în intervalul iulie – septembrie, o cifră de afaceri de 273 milioane de euro, similară cu aceeași perioadă a anului anterior. Compania a înregistrat, totodată, o creștere a veniturilor din servicii datorită măririi bazei de clienți comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

La 30 septembrie 2021, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.798.000 de clienți, în creștere cu 1,7% comparativ cu finalul T3 2020. Serviciile fixe în bandă largă aveau 451.000 de clienți, în creștere cu 18,3% față de aceeași perioadă din 2020.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...