1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Telekom România renunţă la colaborarea cu Orange privind accesul la reţeua mobilă

Telekom România renunţă la colaborarea cu Orange privind accesul la reţeua mobilă, începută în 2016 prin care grupul francez a beneficiat de reţeaua fixă de bandă largă a celui german, iar subsidiara companiei germane de serviciile de 4G şi 4G+ ale Orange.

22 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

"Am perceput din totdeauna colaborarea noastră ca fiind doar temporară. Între timp, reţeua noastră de telefonei mobilă s-a extins şi a ajuns la un nivel foarte bun de acoperire. De aceea, după câteva runde de negocieri, am decis să întrerupem colaborarea pentruz reţeua mobilă. Continuăm, însă, să furnizăm Orange România servicii de acces la reţeua de fibră optică", a spus la o întâlnire cu presa CEO-ul grupului Miroslav Majoros.

În baza acordului încheiat în 2016, Orange urmărea să îşi completeze portofoliul existent la acea dată de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, şi să lanseze soluţii de comunicare convergente.

Un al doilea acord a permis clienţilor Telekom Romania să utilizeze reţeaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsă şi calitate superioară pentru serviciile 4G şi 4G+. Acordul de roaming naţional dintre Telekom Romania şi Orange România a acoperit serviciile de date 4G şi 4G+, precum şi serviciile de voce prin intermediul reţelei LTE.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO