Telekom România urmăreşte o creştere puternică pe mobil pentru a compensa pierderile naturale din telefonie fixă

Telekom România anunţă o nouă strategie prin care urmăreşte creşterea puternică a segmentului de clienţi pentru telefonia mobilă. Veniturile suplimentare astfel obţinute urmând să compenseze pierderile din renunţările naturale din telefonia fixă, a declarat directorul executiv comercial, segment rezidenţial al companiei, Andreas Elsner.
Lidia Neagu - vin, 21 iun. 2019, 08:58
Telekom România urmăreşte o creştere puternică pe mobil pentru a compensa pierderile naturale din telefonie fixă

„Vrem să creştem puternic segmentul telefoniei mobile pentru a compensa pierderile care vin din renunţarea naturală a oamenilor la telefonia fixă. Aceasta este strategia care ne aduce venituri şi este singura cale să supravieţuim”, a spus Andreas Elsner, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Ca parte a acestei strategii, Telekom lansează o nouă campanie prin care clienţii noi care cumpără un telefon Samsung, în rate, în perioada 21 iunie-31 iulie 2019, primesc un voucher în valoare de 100 de euro pe care îl pot folosi la achiziţia de servicii sau bilete de avion la Blue Air.

Promoţia este valabilă la încheierea unui contract cu o durată de doi ani la planurile tarifare începând cu Mobil 6.

„Scopul nostru principal este remodelarea pieței de telecomunicații din România, oferind cele mai bune servicii în concordanță cu cele mai bune oferte. Această mentalitate ne motivează să continuăm să creăm oferte surprinzătoare.
Astfel, împreună cu partenerul nostru Blue Air, devenim mai creativi și mai responsabili în promisiunea de a le oferi clienților și mai multe beneficii la costuri accesibile, prin noua promoție de vară. Clienții Telekom primesc vara aceasta vouchere Blue Air cu reducere de 100 euro și pot călători, astfel, în locuri minunate, unde pot avea experiențe unice. În plus, cu unul dintre telefoanele Samsung incluse în promoție, clienții noștri vor avea kit-ul perfect pentru vacanța de vară”, a declarat Andreas Elsner.

La achiziționarea noii oferte de mobil și telefoane de la Telekom România, clienții pot beneficia de bonusul Net 4G Nelimitat, minute naționale și SMS-uri nelimitate, telefoane Samsung în rate, cu avans 0, plus voucherul cu reducere de 100 euro pentru orice destinație Blue Air. Clienții pot alege oricare dintre dispozitivele Samsung cu prețuri atractive, în rate de la 6 euro / lună și 0 avans. De exemplu, Samsung Galaxy A10, la 6 euro / lună, Samsung Galaxy A40, la 9 euro / lună sau Samsung Galaxy A50, 12 euro / lună.

Cât priveşte vânzarea terminalelor Huawei, Elsner a spus că nu au fost înregistrate scăderi ale acestora în ultima perioadă, pe fondul problemelor pe care compania chineză le are la nivel internaţional.

„Noi suntem un observator neutru şi nu le spunem clienţilor ce marcă de telefon să îşi cumpere, însă pot să spun că nu am avut scăderi ale vânzărilor pentru Huawei”, a adăugat reprezentantul Telekom România.

În primul trimestru, grupul Telekom România a înregistrat o scădere a veniturilor consolidate cu 4,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 216,6 milioane euro, în condiţiile în care veniturile din servicii mobile au scăzut cu 6,6% până la 76,2 milioane de euro.

Totodată, veniturile din serviciile fixe au scăzut cu 12,2% în T1 2019, până la 57,8 milioane de euro, ca urmare a veniturilor mai mici generate de serviciile de voce fixă, reflectând un declin atât în ceea ce priveşte venitul mediu pe utilizator, cât şi numărul de clienţi.

De la lansarea în octombrie 2017 a ofertelor Net 4G Nelimitat, 74% dintre clienții Telekom de servicii pe bază de abonament au net 4G nelimitat, iar numărul lor este în creștere. În plus, clienții serviciilor Nelimitat consumă de 5 ori mai mult trafic de date 4G și, conform unor studii interne, aceștia sunt cei mai loiali și mai mulțumiți clienți cu serviciile Telekom.

În perioada ianuarie-aprilie 2019, vânzările abonamentelor cu servicii Nelimitat, împreună cu un telefon achiziționat în rate, au crescut cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...