Televiziunea Castellum, care are ca scop promovarea castelului Károlyi, a primit licenţă de la CNA

CNA a acordat, joi, o licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Castellum, care va emite în judeţele Satu Mare şi Maramureş şi al cărei principal scop este promovarea turistică a castelului Károlyi din Carei.
Economica.net - joi, 07 mart. 2013, 21:12
Televiziunea Castellum, care are ca scop promovarea castelului Károlyi, a primit licenţă de la CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Art Design Studio Production SRL de acordarea a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii televiziunii generaliste Castellum.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociaţii societăţii Art Design Studio Production SRL sunt: Păcurar Oana Mirabela (60%) şi Zaharia Maria Adriana (40%).

Postul Castellum va emite programe din localitatea Carei şi va fi retransmis pe reţelele Digital Cable Systems SA în judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Televiziunea va avea ca principal obiectiv „promovarea turistică a castelului Karolyi, a expoziţiilor şi concertelor ce au loc în sălile castelului şi a investiţiilor făcute de Primăria Municipiului Carei în proiectele de dezvoltare locală”.

Astfel, emisiunea „La castel” care va fi difuzată pe postul Castellum se va realiza în incinta sălilor expoziţionale ale castelului Károlyi, în ziua de luni când castelul este închis publicului. Totodată, se vor realiza emisiuni muzicale în saloane ale castelului şi emisiuni culturale în biblioteca din castel.

Totodată, de luni până vineri, între orele 19.00 – 19.45, postul Castellum va difuza grupajul informativ cu titlul „Actualitatea careiană”.

Televiziunea va difuza 10% programe producţie proprie şi 90% programe retransmise de la postul Informaţia TV, o televiziune regională care emite în Satu Mare şi Maramureş.

Grila postului Castellum va cuprinde programe de informare (40%), programe educative, culturale şi religioase (30%), filme (10%), programe de divertisment (10%) şi publicitate (10%).

Pe de altă parte, potrivit dosarului depus la CNA, societatea Art Design Studio Production SRL a realizat studioul Informaţia TV, post regional de televiziune care emite în judeţele Satu Mare şi Maramureş, şi a produs filme documentare şi emisiuni.

De asemenea, societatea are ca obiect de activitate şi organizarea de expoziţii şi restaurări. Totodată, cele două asociate au participat la lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiului expoziţional de la Castelul Karolyi din Carei, se mai spune în dosarul depus la CNA.

Echipa televiziunii Castellum este formată din trei cameramani, un regizor de emisie, un editor video şi trei redactori.

Valoarea investiţiei în televiziunea Castellum este de 150.000 de euro, din surse proprii, se mai spune în dosar.

Pe de altă parte, postul Castellum va beneficia de suportul logistic al ziarelor Informaţia Zilei şi Szatmari Magyar Hirlap, al postului Informaţia TV şi al Fundaţiei Pro Castellum.

Solicitarea de acordare a licenţei postului Castellum a fost aprobată de membrii CNA cu şase voturi „pentru” şi patru „împotrivă”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidență COVID-19 a scăzut în București până la 1,47 la mie. Cea mai mare incidență din Ilfov, la Grădiștea
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 1,47 cazuri la mia de locuitori, ...
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți internați la ATI
1.490 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 131 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Sub 1.000 de pacienți ...
Un număr de 1.490 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Enel a finalizat vânzarea a 50% din acțiunile companiei Open Fiber. Tranzacția s-a ridicat la suma de 2,73 miliarde de euro
Enel a finalizat vânzarea a 50% din acțiunile companiei Open Fiber. Tranzacția s-a ridicat la suma de 2,73 miliarde de ...
Grupul Enel a anunțat sâmbătă că a finalizat vânzarea a 50% din compania Open Fiber către firmele Macquarie Asset ...