Televiziunea Dolce Sport se schimbă la faţă pentru Euro 2012 şi Olimpiadă

Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, va avea începând de vineri, de la ora 18.30, o nouă identitate vizuală (siglă, grafică şi imagine), gândită în ton cu competiţiile de anvergură pe care le va difuza în această vară, printre care campionatul Euro 2012 şi Jocurile Olimpice de la Londra.
Economica.net - vin, 01 iun. 2012, 06:36
Televiziunea Dolce Sport se schimbă la faţă pentru Euro 2012 şi Olimpiadă

Noul „echipament” al Dolce Sport – o televiziune lansată în anul 2010 – a fost prezentat joi seară, într-un eveniment organizat la Bucureşti, la care au participat, printre alţii, Ovidiu Ghiman, director executiv Strategie şi Comercial Rezidenţial, Romtelecom, şi Vlad Enăchescu, director general Dolce Sport.

„Noua identitate vizuală a postului este o consecinţă firească a dezvoltării accelerate a posturilor Dolce Sport în cei aproape doi ani de la lansare, iar brandul trebuie să reflecte evoluţia acestei realităţi. Noul brand este mai dinamic, mai expresiv, mai puternic şi mult mai aproape de identitatea brandului Romtelecom şi a sub-brandurilor sale. Brandul Dolce Sport este deja cunoscut de circa 80% dintre români şi a reuşit să adauge o notă de divertisment seriozităţii şi competenţei cu care este asociat brandul Romtelecom”, a spus Ovidiu Ghiman.

La rândul său, Vlad Enăchescu a spus că s-a ales acest moment pentru a face schimbarea de brand „pentru că urmează o vară fierbinte pe Dolce Sport, cu multe competiţii de anvergură, precum Euro 2012 şi Jocurile Olimpice, care vor fi transmise în direct”. „Suntem, de altfel, singura televiziune care difuzează cele mai tari competiţii sportive ale anului, pe lângă transmisiunile deja consacrate”, a mai spus acesta.

Sigla, grafica şi imaginea Dolce Sport au un font nou şi modern, care să se potrivească vizual cu fontul folosit în sub-brandurile Romtelecom, iar simbolul grafic a fost dezvoltat în format 3D.

Pe de altă parte, Ovidiu Ghiman a declarat pentru MEDIAFAX că avantajul competitiv al Dolce Sport este legat atât de politica editorială pe care o are canalul, cât şi de calitatea conţinutului pe care îl transmite. „Şi cred că aceste două elemente contribuie la rezultatul final, acela de a avea un număr de trei canale permanente de sport (Dolce Sport 1, Dolce Sport 2 şi Dolce Sport HD, n.r.), în momentul de faţă, care credem noi sunt un alt fel de canale de sport, sunt nişte canale de sport care aduc conţinut de calitate, care aduc ştiri de calitate, ştiri exclusive şi care se concentrează pe ce îşi doresc clienţii Romtelecom”, a spus Ghiman, precizând că pe lângă cele trei canale permanente Romtelecom deţine şi două canale cu emisie temporară – Dolce Sport 3 şi Dolce Sport 4 – pe care sunt transmise meciurile simultane care se desfăşoară în anumite competiţii.

Printre evenimentele de anvergură care vor fi transmise de Dolce Sport se numără: UEFA Euro 2012 (8 iunie – 1 iulie), Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie – 12 august 2012), UEFA Champions League (următoarele trei sezoane, până în 2015), Liga I (încă două sezoane, până în 2014) şi NBA (încă un sezon, până în 2013).

În acest sens, Ovidiu Ghiman a spus că investiţiile făcute de Romtelecom în toţi aceşti ani, de la lansarea canalului Dolce Sport, în conţinut, comunicare şi rebranding, „sunt de ordinul zecilor de milioane de euro”.

„Conţinutul este unul dintre elementele cele mai importante când un client se hotărăşte să achiziţioneze un anumit serviciu de televiziune de la un operator. Aici Romtelecom a încercat întotdeauna să se diferenţieze, pentru că intrând mult mai târziu pe piaţă decât alţi operatori practic a fost necesară o ofertă extrem de diferită, atractivă pentru clienţii noştri. Oferta noastră nu s-a bazat pe cel mai mic preţ, ci s-a bazat pe cel mai atractiv pachet de beneficii format din conţinutul pe care-l oferim clienţilor, canalele pe care le avem în pachet şi preţ”, a explicat Ghiman.

În ceea ce priveşte numărul de abonaţi al Dolce Sport, Ghiman a spus: „De canalele de sport se bucură în momentul de faţă abonaţii Romtelecom şi abonaţii Next Gen şi, pe lângă aceştia, se mai bucură abonaţii a încă 60 de reţele de cablu TV distribuite la nivel naţional. Putem vorbi de un milion două sute de abonaţi, plus încă un număr apreciabil”.

Pe de altă parte, Romtelecom dă liber la vizionarea Dolce Sport 1, difuzând gratuit, în perioada 1 iunie -1 iulie 2012, acest canal pentru toţii clienţii săi de televiziune. Indiferent de tipul de pachet, pentru clienţii serviciului de televiziune prin satelit şi pentru cei IPTV canalul va fi disponibil pe poziţia 101.

„Pentru cei care nu sunt încă clienţi Romtelecom, vom avea o campanie de comunicare extrem de interesantă, cu o ofertă agresivă, un discount de 50% pentru oferta de televiziune, astfel încât ei să se poată bucura de conţinutul pe care-l vom transmite în perioada următoare”, a mai spus Ghiman.

Compania de telecomunicaţii Romtelecom a lansat în august 2010 propria televiziune cu profil sportiv – Dolce Sport. De asemenea, Romtelecom deţine şi canalul de videotext Dolce Info, dar şi trei licenţe pentru trei televiziuni de filme, care potrivit lui Ovidiu Ghiman, „vor fi puse în funcţiune atunci când va face cel mai mare sens din punct de vedere business, atât pentru noi, cât şi pentru clienţii noştri”.

O altă direcţie de dezvoltare a Romtelecom este proiectul dolcetv.ro. „Dacă vorbim de piaţa de media în general, aria este una extrem de bogată şi nu cred că în momentul de faţă trebuie să ne propunem să intrăm în competiţie directă cu trusturile media. În schimb, există alte proiecte media interesante – proiectul dolcetv.ro (…) Ne propunem să dezvoltăm acest produs, să-l facem cât mai interesant. Cred că până la urmă consumatorul de conţinut trebuie să aibă acces la conţinut oriunde s-ar afla, pe orice device, acasă sau atunci cât nu este acasă”, a explicat Ovidiu Ghiman.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionari OTE – 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor – 45,99%. Romtelecom este acţionar la Cosmote România, al treilea operator local de telefonie mobilă, cu o participaţie de 30%, şi la NextGen Communications, o companie de cablu care activează pe piaţa telecom din 2008, unde deţine toate acţiunile.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...