Templeton vrea prelungirea cu şase luni a împuternicirii pentru pregătirea listării FP la Varşovia

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, propune acţionarilor FP să îi prelungească până la 30 iunie 2013 împuternicirea dată în iunie pentru pregătirea listării secundare a Fondului la Bursa de Valori de la Varşovia, întrucât mandatul iniţial expiră la finele acestui an.
Economica.net - joi, 11 oct. 2012, 15:51
Templeton vrea prelungirea cu şase luni a împuternicirii pentru pregătirea listării FP la Varşovia

Propunerea va fi votată de acţionari într-o AGA convocată pentru 23 noiembrie, se arată într-un convocator transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În aceeaşi zi acţionarii vor analiza şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului Proprietatea pentru anul viitor.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat la finele lunii iunie listarea secundară a Fondului la Bursa de la Varşovia.

Operaţiunea este, însă, blocată deoarece este nevoie de o conexiune a Depozitarului Central de la Bucureşti cu cel din Polonia, iar pentru aceasta nu există încă un cadrul legal aprobat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Totodată, decizia AGA privind listarea a fost contestată în instanţă de un acţionar al Fondului, avocatul Ioana Sfîrăială.

Listarea secundară a acţiunilor la Varşovia va fi realizată în baza unui memorandum de informare, care nu necesită aprobarea niciunui alt organism de reglementare.

Managerul Fondului, Greg Konieczny, spunea în iunie că memorandumul poate fi realizat în circa 10 săptămâni, după care ar trebui să mai dureze cam 2-3 săptămâni până la listare, însă data finală depinde de momentul stabilirii unei legături între sistemele celor doi depozitari centrali.

Listarea secundară ar face Fondul mai vizibil şi mai uşor accesibil pentru investitorii străini şi ar putea duce la creşterea preţului, întrucât va exista o cerere suplimentară pentru aceste acţiuni.

Cotarea pe bursa din Polonia va fi intermediată de consorţiul format din JP Morgan, UniCredit Group şi KBC Securities. Potrivit bugetului pentru listare aprobat în luna iunie de acţionarii FP, consorţiul ar urma să încaseze 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei (peste 480.000 de euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de joi în scădere cu 3,33%, la 0,5075 lei. La această cotaţie, capitalizarea Fondului este de 6,992 miliarde lei (1,53 miliarde euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...