Tender mai cumpără un avion pentru Fly România

Fly România, brandul sub care omul de afaceri Ovidiu Tender intră cu Ten Airways pe piaţa zborurilor regulate,  va avea un nou avion în flotă din luna iunie.
Andrada Ghira - mar, 22 apr. 2014, 21:05
Tender mai cumpără un avion pentru Fly România

Fly România va opera cursele regulate cu două aeronave MD-82 şi MD-83, cu o capacitate de 170 de locuri, care au aparţinut anterior companiei Alitalia, şi care au intrat recent în flota companiei. Un nou tip de avion va întra în flota companiei.

„Am purtat negocieri pentru achiziţionarea unei aeronave de tip Boeing 737. Estimăm că avionul va intra în flota noastră la mijlocul lunii iunie, în functie de rezultatele inspecţiei tehnice a aeronavei.  Valoarea de achiziţie nu o putem face publică, informaţia fiind confidenţială, dar se stabileste în urma unor procese de negociere destul de complexe şi este aliniată cu preţurile practicate în parte pentru aeronave similare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cătălin Buţu, directorul general al Ten Airways.

Recent, compania a lansat şi zboruri pe ruta Bucureşti-Palermo, fiind astfel singura companie care oferă zboruri directe pe această rută. Buţu spune că această nouă rută a întregit programul zborurilor pentru această vară, dar e posibil ca până la sfârşitul acestui an să fie lansate noi rute. Zborurile pe această rută vor fi operate începând cu 8 mai. Fly România mai zboară spre Barcelona (Reus), Frankfurt, Genoa, Timişoara, Tulcea şi Verona.

Vânzările pe rutele din nordul Italiei şi Frankfurt, peste aşteptări

Deşi Buţu nu spune care este numărul de bilete vândute de la lansarea Fly România din 11 martie, evoluţia este aliniată cu aşteptările companiei. „Am vândut bilete pe absolut toate rutele. Totuşi, interesul faţă de destinaţiile din nordul Italiei (nr. – Genoa şi Verona), dar şi Frankfurt sunt peste aşteptările noastre”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Buţu.

În perioada următoare, Fly România va demara o campanie de marketing targetata pentru a susţine vânzările înaintea efectuarii primelor zboruri.

Fly România va transporta 100.000 de pasageri anul acesta, veniturile estimate pentru primul an de operare sunt de 15 milioane de euro. 30% dintre acestea vor veni din cursele interne, potrivit declaraţiilor oficiale de la lansarea companiei din luna martie a acestui an, atunci când Buţu preciza că la un grad mediu de încărcare al aeronavelor de 60%, cu bilete vândute la preţul de 69 de euro, compania îşi acoperă costurile de operare. 

CITEŞTE ŞI Tender vrea să transporte 100.000 de pasageri în primul an cu Fly România

 

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...