Tendinţele industriei jocurilor de noroc în anul 2023

Viitorul industriei jocurilor de noroc reprezintă un subiect extrem de interesant, în contextul în care acest sector de activitate a devenit un contribuabil important la bugetul de stat. Pentru anul următor, asociațiile europene de profil prevăd o creștere medie a creșterii pieței cu 7% și o majorare a veniturilor sectorului de gambling la nivel mondial de 34%.
Ion Dobreanu - mie, 04 ian. 2023, 09:59
Tendinţele industriei jocurilor de noroc în anul 2023

Progresul financiar se bazează pe servicii tot mai performante, asigurate prin implementarea inovațiilor tehnologice. Jucătorii au parte tot timpul de experiențe noi, care antrenează o paletă variată de simțuri. În ceea ce privește tendințele industriei de gambling în anul 2023, sunt de menționat următoarele direcții:

Va fi precauție vizavi de folosirea criptomonedelor

Finalul anului 2022 a adus prăbușirea bursei internaționale de crypto FTX. Chiar dacă nu anunță oficial, operatorii din industria de gambling vor adopta o atitudine mai rezervată în legătură cu criptomonedele. Specialiștii sunt de părere că poate urma o perioadă de expectativă, în care facilitățile create deja pentru utilizatorii de crypto vor fi menținute. În România, nu sunt mulți jucători care folosesc acest instrument financiar. După ce folosește o funcție precum verificare bilet Stanleybet și vede că biletul este câștigător, pariorul tipic din țara noastră preferă să retragă banii în valuta națională, pe card sau de la ghișeul agenției.

„Nativii digitali” vor impulsiona gamblingul pe mobil

Noua generație de pasionați de gambling este formată din „nativi digitali”. Este vorba despre tinerii care sunt tot timpul cu telefonul mobil în mână și care se distrează exclusiv prin intermediul smartphone-ului. Prin urmare, numărul utilizatorilor care accesează cazinourile online de pe mobil a crescut foarte mult și va continua să crească și în anul următor. Pasul următor este folosirea ceasurilor inteligente pentru distracția specifică de cazino. Această nouă etapă va determina proprietarii cazinourilor online să lanseze aplicații speciale pentru Smartwatch.

Vor apărea noi tipuri de jocuri

Pentru a rămâne competitivi, producătorii de sloturi vor continua să creeze tipuri complet noi de jocuri. Acestea vor include integrarea NFT sau oportunitățile pentru jucători de a fi creativi. În același timp, actorii din industrie anticipează o actualizare a conceptului de jocuri cu dealer live. Pentru proprietarii de cazinouri online, este deja o opțiune obligatorie, deoarece mulți jucători au încredere în dealeri live mai mult decât într-un generator de numere aleatorii (RNG).

Inteligența Artificială va fi un aliat pentru Jocul Responsabil

Una dintre principalele preocupării ale autorităților și ale operatorilor din industria de gambling este protejarea clienților vulnerabili. Datorită noilor softuri bazate pe Inteligență Artificială, clienții care au un stil de joc compulsiv vor fi identificați mai repede și vor putea primi consiliere înainte de a ajunge într-un grad avansat de dependență. De asemenea, pe platforme vor fi puse la dispoziție mai multe instrumente prin care un jucător își poate limita timpul petrecut în cazinoul online, precum și sumele jucate.

Popularitatea cazinourilor terestre va continua să scadă

Cazinourile online pot atrage public de oriunde în lume, anonimatul jucătorului este garantat, iar cele mai populare funcții apar acum mai întâi în format digital. „Gamificarea” și designul 3D sunt instrumente puternice pentru a atrage noi clienți. Analiștii au observat o creștere cu 15% a interesului pentru deschiderea cazinourilor online în 2022. În 2023, antreprenorii care doresc să lanseze un business în domeniul gamblingului vor avea ca primă opțiune obținerea unei licențe online. Dincolo de faptul că publicul țintă nu este limitat la o regiune geografică, funcționarea pe internet presupune riscuri și cheltuieli mai mici.

În plus, viitorul aparține digitalizării. Acest lucru este înțeles și acceptat chiar și de cei care sunt mai puțin deschiși la schimbare. Dinamica în care se dezvoltă lucrurile în prezent indică faptul că industria jocurilor de noroc face pași accelerați pe drumul high-tech.

Te-ar mai putea interesa și
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil electric, denumit SU7, prescurtarea de la Speed Ultra 7, şi vrea să livreze......
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...