Tentativa de înlăturare a regimului din Siria a eşuat definitiv

Tentativa de înlăturare de la putere a regimului din Siria a eşuat "odată pentru totdeauna", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sirian al Afacerilor Externe, făcând referire la contestarea populară şi la lupta rebelilor împotriva puterii.
Economica.net - sâm, 31 mart. 2012, 09:25
Tentativa de înlăturare a regimului din Siria a eşuat definitiv

Armata siriană se va retrage din zonele rezidenţiale imediat ce securitatea şi pacea civilă vor fi restabilite, a mai declarat Jihad Makdessi, în momentul în care trupele guvernamentale încearcă să preia controlul asupra bastioanelor rebele din ţară.

„Bătălia pentru dărâmarea statului în Siria s-a terminat odată pentru totdeauna şi o altă bătălie a început, cea a consolidării stabilităţii şi a construirii noi Sirii”, a afirmat purtătorul de cuvânt, într-un interviu pentru televiziunea publică vineri seara, citat sâmbătă de agenţia Sana.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad, care reprimă violent de un an contestarea populară şi luptă împotriva rebelilor Armatei Siriene Libere (ASL), asimilează opoziţia cu „terorismul” şi un „complot” finanţat din străinătate.

„Armata siriană nu face decât să se apere şi să protejeze civilii care sunt luaţi ostatici majoritatea timpului”, a precizat Makdessi.

„Armata nu este mulţumită că se află în zonele rezidenţiale şi va părăsi aceste locuri imediat ce securitatea şi pacea civilă vor fi restabilite”, a subliniat el.

Purtătorul de cuvânt a precizat că această retragere se va efectua „fără acorduri” în prealabil, sugerând că Damascul exclude orice negociere privind încetarea focului, aşa cum cere comunitatea internaţională.

Trupele siriene, mult mai bine echipate şi mai numeroase decât rebelii, sunt mobilizate în toată ţara şi bombardează bastioanele rezistenţei, în special la Homs şi la Idleb, făcând zeci de victime în fiecare zi, majoritatea civili.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...