1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Teodorovici: Am depăşit la PIB Grecia. Anul ăsta depăşim şi Portugalia. Ne mai trebuie o autostradă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că România a depăşit la PIB Grecia şi că anul acesta depăşim şi Portugalia. Că ar fi de ajuns doar o autostradă pentru acest prag.

30 sep, 2018 | | ECONOMICA.net

"Am depăşit Grecia la PIB şi anul acesta vom depăşi Portugalia. O singură autostradă trebuie (diferenţa  - n.r.)" a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, joi seara la Antena 3.

Potrivit CIA World Factbook, România a avut anul trecut un PIB de 313,4 miliarde de dolari (270,2 miliarde de euro), calculat la paritatea puterii de cumpărare, o cifră mai relevantă decât PIB nominal în ce priveşte performanţa unei economii.

De Portugalia ne despart 30 de kilometri de autostradă

Anul trecut, Grecia a fost sub noi cu o diferenţă de 14,7 milioane de dolari. Portugalia a fost în faţa noastră cu 168 de milioane de dolari, cam cât costă 30 de kilometri de autostradă la câmpie, la preţul de "referinţă" de 5 milioane de euro/kilometru.

Ce s-a făcut anul acesta, ce e în construcţie

Anul acesta au fost inauguraţi 29 de kilometri de autostradă însemnând loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda şi încă 9 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3.

În prezent se lucrează pe 10 şantiere de autostrăzi, cumuland aproape 140 kilometri. Acestea sunt loturile 2, 3 si 4 din Autostrada Lugoj – Deva (A1) - 47 km. Loturile 1 şi 2 din Autostrada Sebeş – Turda (A10) - 41 km. - 4 loturi din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3) - 47 km. Şi ciotul de 3,3 km de la intrarea din Capitala a Autostrazii Bucuresti – Ploieşti (A3).

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO