Teodorovici amână OUG 114 în comisii pentru „discuţii cu mediul de afaceri”. Cîţu: E un truc pentru a obţine adoptarea tacită de la 1 martie

OUG 114/2016 îşi urmează drumul prin comisiile parlamentare. Astăzi, Ordonanţa a fost amânată de la aprobare, la solicitarea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care spune că executivul şi-ar mai dori nişte discuţii cu mediul de afaceri pentru aprobarea ei. Senatorul liberal, Florin Cîţu, atrage atenţia, însă, că această metodă a amânării este doar un truc pentru a obţine aprobarea tacită a parlamentului până la data de 1 martie.
Economica.net - mar, 26 feb. 2019, 10:30
Teodorovici amână OUG 114 în comisii pentru

Pe 25 februarie, membrii din Comisia buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat au votat majoritar să amâne aprobarea OUG 114. Amânarea a fost făcută la cererea lui Teodorovici, care a venit în comisie şi a spus ca poziţia Guvernului e să discute în perioada imediat următoare propunerile mediului de afaceri.

Senatorul PNL Florin Cîțu, însă, a atras atenţia că de fapt se urmăreşte adoptarea tacită în Senat la 1 martie şi a cerut analiza de impact de la Comisia Naţională de Prognoză.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la Parlament, că în cursul acestei săptămâni se va întâlni cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru a discuta despre Ordonanţa de Urgenţă 114.

„O să am şi eu o discuţie săptămâna aceasta cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor pentru că pe Ministerul de Finanţe aceasta este zona de care ne ocupăm noi, nu de energie, nu de comunicaţii. Sunt sectoare care aparţin altor colegi miniştri şi care au discuţii cu cei care reprezintă domeniul respectiv”, a spus Teodorovici, la „Ora Guvernului”, la dezbaterea politică privind efectele ordonanţei 114.

Potrivit acestuia, în cazul în care se va ajunge la o concluzie pe partea bancară, se vor aduce modificări OUG 114, pentru ca „lumea să înţeleagă care este forma finală”.

De asemenea, Teodorovici a menţionat că au fost discuţii în ceea ce priveşte exceptarea de la taxare a activelor financiare, precum titlurile de stat, împrumuturi pentru UAT-uri, împrumuturi pentru cofinanţarea proiectelor europene.

În plus, şeful de la Finanţe a spus că Ordonanţa 114 s-ar putea dezbate direct în Camera Deputaţilor, deoarece s-au depus foarte multe amendamente, iar senatorii din Comisia de buget-finanţe s-ar putea să nu aibă timp să le discute.

„Ordonanţa va rămâne aşa cum este ea, în forma de astăzi. Cred că la Comisia de buget-finanţe va rămâne în forma intrată în Senat şi, dacă vor fi discuţii, vor fi la Camera Deputaţilor. Sunt foarte mult amendamente, am înţeles. Nu cred că au timpul necesar colegii mei de la Comisia de buget-finanţe, din care şi eu fac parte, să discute toate amendamentele depuse. Aşa că cel mai bine ar fi pentru a se dezbate, cum se doreşte foarte mult – şi e normal să fie aşa – în Camera Deputaţilor”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, la dezbaterea politică despre efectele Ordonanţei de urgenţă 114/2018.

Miercuri, Biroul permanent a luat această decizie la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...