Teodorovici: În ianuarie va fi stabilită forţa administrativă a Ministerului Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat luni într-o conferinţă de presă că Executivul va stabili în luna ianuarie, prin Hotărâre de Guvern, structura acestui minister şi "forţa administrativă" pe care acesta o va avea în relaţia cu celelalte entităţi.
Economica.net - lun, 24 dec. 2012, 12:01
Teodorovici: În ianuarie va fi stabilită forţa administrativă a Ministerului Fondurilor Europene

Întrebat care va fi numărul autorităţilor de management care vor activa în domeniul absorbţiei fondurilor europene, Teodorovici a răspuns că o astfel de decizie va fi luată în luna ianuarie, în urma unei analize, care va ţine cont de abordarea la nivel european şi de ceea ce România doreşte să finanţeze ca priorităţi mari la nivel naţional.

El a spus că până atunci ministerul va rămâne pe structura actuală.

Teodorovici a amintit că partea de afaceri europene va trece în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

El a mai spus că trebuie schimbată abordarea actuală şi că atunci când se identifică o problemă ea trebuie rezolvată în timp real, fără implicarea acelor „ministere în cauză”.

Ministrul a mai spus că atingerea gradului de absorbţie de 50% va presupune un efort considerabil din partea tuturor entităţilor implicate în fonduri europene.

„Vom lucra într-un mod foarte intens şi intensiv, nu numai în orele de program, chiar dacă mulţi se vor supăra pe acest lucru”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă are în vedere creşterea salariilor la aceste entităţi, având în vedere că în general un nivel de salarizare ridicat aduce performanţă crescută, el a răspuns: „Pentru un anumit moment, aceasta este salarizarea posibilă”.

Totuşi el a menţionat că va avea în vedere uniformizarea salarizării în structurile din domeniul absorbţiei fondurilor europene.

„Eu am o vorbă. La stat, întâi dai şi pe urmă primeşti, pentru că, totuşi, reprezintă o onoare să lucrezi la stat, să lucrezi pentru oameni, în general. Obligaţia ta ca funcţionar public este întâi să ai respect pentru banul public. Nimeni nu te-a obligat să te angajezi”, a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

El a spus că în acest domeniu sunt angajaţi care primesc salarii foarte mari şi nu performează şi sunt oameni care au salarii foarte mici şi îşi fac foarte bine treaba.

„Va trebui să schimbăm abordarea radical”, a ţinut să sublinieze ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici.

Te-ar mai putea interesa și
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Grupul chinez Geely, în parteneriat cu firma spaniolă EV Motors, vor asambla mașini la uzina de lângă Barcelona în care Nissana produs până în 2021 pick-up-ul Navara....
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al ...
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...