1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Teraplast Biştriţa şi-a redus uşor pierderile în 2012, la 15,14 milioane lei

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (TRP) a raportat pentru anul 2012 pierderi de 15,14 milioane lei (3,54 milioane euro), în scădere cu 6,59%, la afaceri cu 14,4% mai mari, de 239,64 milioane lei (53,7 milioane euro).

28 feb, 2013 | Mediafax

Potrivit companiei, rezultatul net negativ fost influenţat cu preponderenţă de pierderea financiară neta de 6 milioane lei generată de devalorizarea monedei naţionale faţă de euro cu aproximativ 5% comparativ cu 2011, dar şi de creşterea cheltuielilor nete cu dobânzile.

Pe de altă parte, creşterea cifrei de afaceri a fost sustinută de evoluţia semnificativă a principalelor segmente de busines, respectiv vânzările din producţia proprie de ferestre şi uşi (+154%), producţia de granule PVC (+76%) şi producţia de profile de tâmplărie (+37%).

Segmentul "instalaţii & amenajări" (care a reprezentat 43% din cifra de afaceri în 2012) a scăzut cu 3%, fiind influenţat negativ de blocajele de finanţare existente, în principal la nivelul fondurilor europene.

O contribuţie importantă în structura cifrei de afaceri a avut-o şi dezvoltarea exporturilor, care în 2012 au crescut cu aproximativ 52% faţă de 2011 şi care au ajuns să reprezinte circa 15% din cifra de afaceri.

"În 2013 mizăm în principal pe creşterea volumelor de vânzare pe pieţele externe. Pe piaţa internă principalele oportunităţi de creştere a vânzărilor ar putea fi proiectele de infrastructură de mediu, aflate în derulare şi care beneficiază de finanţare nerambursabilă, proiectele de infrastructura rutieră, agricultură - investiţiile în sistemul de irigaţii, reabilitarea termică şi investiţiile imobiliare - în principal pe segmentul comercial şi de birouri", potrivit raportului companiei transmis joi Bursei.

Totodată, compania menţionează că pe piaţa internă vor exista însă câteva provocări importante în acest an, şi anume posibilitatea blocării finanţărilor europene, arieratele statului, cursul valutar şi limitările de creditare, ca urmare a împrumuturilor tot mai scumpe.

Rezultatele prezentate au fost întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS).

Potrivit celor mai recente raportări, principalii acţionari sunt Dorel Goia (34,26%), SIF Banat-Crişana (11%) şi fondul finlandez de investiţii KJK Fund II (6,31%).

Acţiunile companiei au fost tranzacţionate joi la un preţ de 0,2468 lei, iar la această cotaţie capitalizarea Teraplast este de 73,51milioane lei (16,8 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO