TeraPlast își vinde divizia de fabricare a profilelor de tâmplărie către Dynamic Selling Group

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat că își vinde  divizia de fabricare a profilelor de tâmplărie către Dynamic Selling Group, producător și distribuitor de profile pentru tâmplărie termoizolantă. 
Economica.net - vin, 11 dec. 2020, 16:52
TeraPlast își vinde divizia de fabricare a profilelor de tâmplărie către Dynamic Selling Group

Linia de business Profile de tâmplărie PVC, este parte din compania TeraPlast S.A. și este distinctă de linia de business ferestre și uși a Grupului, reprezentată de TeraGlass. Compania TeraGlass rămâne în continuare parte a Grupului TeraPlast.

Decizia vine ca urmare a strategiei companiei TeraPlast de a-și dezvolta business-ul în alte zone de activitate. Transferul va fi realizat după obținerea avizului Consiliului Concurenței.

TeraPlast a dus negocierii în vederea vânzării diviziei cu două companii, fiind preferat producătorul român Dynamic Selling Group. În urma negocierilor, tranzacția s-a concretizat la o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, care va fi ajustată la momentul transferului în funcție de nivelul capitalului de lucru.

„Business-ul de profile era singurul business din cadrul Grupului în care nu eram între primii doi jucători din piață. Strategia noastră a fost și rămâne să fim locul 1 sau 2 în oricare din piețele în care suntem prezenți. Cu partenerii noștri de la Dynamic Selling Group am analizat trei variante: achiziția business-ului, fuziunea lor cu divizia noastră de profile de tâmplărie sau vânzarea acesteia către ei. Pe coordonate financiare similare, am luat decizia de a vinde business-ul de profile de tâmplărie către producătorul numărul 1 din România. Astfel, Dynamic Selling Group își poate consolida poziția de piață, contribuind la diminuarea importurilor care, în domeniul profilelor de tâmplărie, reprezintă o cotă semnificativă din consum. Echipa Dynamic Selling Group demonstrează, de 25 de ani, seriozitate, implicare și profesionalism, fiind cel mai mare producător de profile de tâmplărie din România. Suntem convinși că în urma acestei investiții vor deveni lider pe o piață cu peste 20 de concurenți, majoritatea fiind producători puternici din străinătate. Noi am ales să ne concentrăm pe dezvoltarea altor zone ale business-ului TeraPlast. Obiectivul nostru este ca în orice afacere intrăm să reducem importurile pe care le face România și să producem la același nivel tehnic cu marii producători internaționali”, a declarat Alexandru Stânean (foto), CEO TeraPlast.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167 de milioane de euro, și o creștere de 46% a EBITDA, până la 20 de milioane de euro.

Profilele de tâmplărie au reprezentat 9 milioane de euro din cifra de afaceri a TeraPlast în primele nouă luni din 2020. Rețeaua de distribuție a acestei linii de business include peste 200 de clienți, producători de tâmplărie termoizolantă precum și compania TeraPlast Ungaria.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează un profit net de 9 milioane de euro pentru divizia de mase plastice – de 4 ori mai mare decât în 2019. Tot pentru această divizie, Grupul are în curs de implementare proiecte de investiții de peste 32 de milioane de euro.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință al Bursei de Valori București – BET – și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...