1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Terenul şi clădirea Hotelului Ambasador au fost restituite în natură moştenitorilor proprietarului

Avocaţii societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners au redobândit prin hotărâre judecătorească irevocabilă Hotelul Ambasador pentru moştenitorii arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar al construcţiei.

Clădirea a fost edificată între anii 1937 şi 1939, proiectată de către proprietar, arhitectul Arghir Culina, și a devenit cunoscută pentru că găzduieşte Hotelul Ambasador din centrul Bucureştiului.

Imobilul format din teren în suprafaţă de 520 de metri pătraţi şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naționalizare prin admiterea irevocabilă a acțiunii în revendicare şi redobândit în natură.

După 10 ani de judecată, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de S.C. Ambasador S.A., A.V.A.S. și Ministerul Finanțelor Publice) soluția pronunţată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucureşti, Secţia a III –a Civilă  şi confirmată de către Curtea de Apel București, Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, în anul 2012. Drept care, S.C. Ambasador S.A. a fost obligată să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie imobilul menționat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador.

“Am fost convins încă de la momentul în care am preluat acest demers judiciar că probele și argumentele juridice invocate sunt apte să ducă la restituirea în natură a imobilului de care fostul proprietar fusese în mod injust deposedat. Epopeea revendicărilor şi multiplele şicane cu care am fost confruntaţi a făcut însă ca mulţi dintre succesorii ce figurau ca reclamanţi în cauză să nu supravieţuiască fericitului deznodământ”, a declarat avocatul Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei care a gestionat dosarul.

Avocaţii care s-au ocupat de acest dosar sunt Cosmin Vasile, asociat coordonator al ZRP şi Antoniu Obancia, asociat al ZRP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO