Terenurile lui Marius Locic sunt scoase la licitaţie

Mai multe terenuri care aparţin unei firme controlate de controversatul om de afaceri Marius Locic sunt scoase la licitaţie.
Andrada Ghira - joi, 10 ian. 2013, 14:06
Terenurile lui Marius Locic sunt scoase la licitaţie

Firma Locic Imobiliare, controlată de omul de afaceri Marius Locic a intrat în insolvenţă pe 21 septembrie 2010 la cererea Tiriac Leasing IFN, Powertek Invstments, Banic C-CT şi Bianca Prest. Câteva luni mai târziu, pe 5 aprilie 2011, Tribunalul Bucureşti dispune intrarea societăţii în faliment, iar BDO Restructuring SPRL este numită lichidator judiciar. De atunci, se organizează licitaţii pentru valorificarea bunurilor firmei deţinute de Marius Locic.

Nouă terenuri cu suprafaţa totală de aproape 19.000 mp şi construcţiile aferente din Bulevardul Preciziei nr. 3 care aparţin Locic Imobiliare sunt scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar BDO Business Restructuring SPRL.

Valoarea totală de vânzare a bunurilor este de 760.000 de euro, fără TVA. Licitaţiile vor fi organizate în datele de 15, 22, 29 ianuarie, 5, 12, 19 februarie la ora 14.00. Mai multe detalii aici.

Un alt activ al Locic Imobiliare este scos la vânzare. Este vorba de un teren de 10.000 mp din comuna Mogoşoaia. Datele de licitaţie sunt aceleaşi ca şi în cazul terenurilor amplasate Bd. Preciziei, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 650.000 de euro, fără TVA. Detalii, aici.

Din tabelul preliminar al creanţelor din 2011 reieşea că Alpha Bank avea de recuperat circa 16,5 milioane de lei, BRD 12 milioane de lei, iar CR Firenze Romania 2,5 milioane de lei.

O altă insolvenţă marca Locic

În mai 2011, o altă firmă deţinută de omul de afaceri îşi cerea insolvenţa. Locic Residential împrumutase peste 10 milioane de euro de la Volksbank. Creditul a fost garantat cu trei parcele de teren pe strada Intrarea Chefalului a căror suprafaţă totală este de 3.500 mp şi pe care intenţiona să ridice blocuri de locuinţe.

În luna decembrie a anului trecut, Marius Locic a fost reţinut şi ulterior eliberat în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...