Termenul pentru depunerea ofertelor de privatizare a Poştei Române a fost prelungit până la 28 mai

Ofertele pentru privatizarea Poştei Române vor fi depuse până la 28 mai, şi nu 11 aprilie cum s-a anunţat iniţial, prelungirea termenului fiind agreată de Fondul Monetar Internaţional, potrivit unui anunţ al Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).
Economica.net - mie, 27 mart. 2013, 19:21
Termenul pentru depunerea ofertelor de privatizare a Poştei Române a fost prelungit până la 28 mai

„Fondul Monetar Internațional (FMI) şi-a dat acordul cu privire la prelungirea termenului de cumpărare al dosarului de prezentare privind procesul de privatizare al Poştei Române de către potenţialii investitori până pe 28 mai. Această decizie a venit ca urmare a solicitărilor transmise de administraţiile poştale şi fondurile de investiţii interesate să evalueze în detaliu oportunitatea investiţională şi potenţialul de creştere al companiei”, se arată într-un comunicat al MSI.

Privatizarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) a suscitat un interes semnificativ atât în rândul administraţiilor poştale europene, cât şi în rândul fondurilor de investiţii şi băncilor, cu linii specializate în zona serviciilor poştale şi de telecomunicaţii, se mai spune în comunicat.

„Consultantul de tranzacţie, KPMG, a iniţiat contacte cu investitori şi a fost solicitat de către potenţialii investitori pentru a furniza informaţii privitoare la procesul de privatizare şi la criteriile de calificare pentru angrenarea în procesul de privatizare. În stadiul actual al desfăşurării procesului, pentru a maximiza potenţialul comercial al tranzacţiei, numele investitorilor şi stadiul discuţiilor pe care le avem cu aceştia vor rămâne confidenţiale”, se precizează în comunicat.

Potrivit MSI, etapele care urmează să se desfăşoare în cadrul procesului de privatizare includ evaluarea şi analiza potenţialilor investitori, faza de negociere şi selecţie şi deschiderea ofertelor, în trimestrul al doilea al acestui an.

Caietul de sarcini al licitaţiei costă 50.000 de euro.

Viitorii investitori interesaţi să participe la privatizarea Poştei Române trebuie dovedescă că deţin resurse financiare din surse proprii sau împrumutate pentru un aport de capital în numerar de minim 150 milioane de euro.

În procesul de privatizare pot participa doar persoane juridice, individual sau în consorţiu, care îndeplinesc mai multe criterii de precalificare.

„Astfel, vor fi admişi la procesul de privatizare numai investitorii care nu au participat cu oferte trucate şi/sau neserioase într-un proces de privatizare, şi/sau nu au retras sau revocat oferta declarată câştigătoare într-un proces de privatizare, şi/sau nu au refuzat să încheie contractul de privatizare”, potrivit MSI.

Acţionarii CNPR sunt MSI – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Pentru etapa a doua a procesului de selecţie, ofertanţii precalificaţi vor depune dovada achitării taxei de participare în cuantum de 5.000 de euro, documentele de participare, precum şi instrucţiunile comunicate ulterior ofertanţilor precalificaţi şi ofertele finale ferme.

Poşta este cel mai mare operator de profil şi are o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei.

Compania avea la sfârşitul anului 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi scăzuse cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...