1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Tesla intenţionează să strângă două miliarde dolari din vânzarea de acţiuni şi obligaţiuni

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc a anunţat joi că a depus documentaţia necesară la organismele de reglementare pentru a putea demara o operaţiune de strângere de fonduri în valoare de aproximativ două miliarde de dolari din vânzarea de acţiuni şi obligaţiuni convertibile, informează Reuters. 

02 mai, 2019 | Agerpres

Acest anunţ a dus la creşterea cu 5% a acţiunilor Tesla înainte de debutul tranzacţiilor pe Wall Street.

Analiştii prognozau de câteva luni că Tesla va fi nevoit să strângă fonduri pentru a-şi finanţa planurile de expansiune, care includ construcţia unei uzine la Shanghai, lansarea unui nou Model Y SUV şi alte proiecte. Săptămâna trecută, fondatorul Tesla, Elon Musk, a lăsat să se înţeleagă că o majorare de capital este iminentă, după ce producătorul de automobile electrice a înregistrat pierderi de 700 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an.

Conform planurilor dezvăluite joi, Tesla va încerca să vândă 2,72 milioane noi acţiuni, în valoare de 650 milioane de dolari, precum şi obligaţiuni convertibile în valoare de 1,35 miliarde dolari. CEO-ul Elon Musk şi-a exprimat interesul de a participa la această operaţiuni prin achiziţionare a aproximativ 42.000 de acţiuni, echivalentul a 10 milioane de dolari.

Tesla preconizează pentru acest an cheltuieli de capital cuprinse între 2 şi 2,5 miliarde de dolari şi între 2,5 şi 3 miliarde dolari pentru fiecare din următorii doi ani fiscali. La finele primului trimestru, compania avea rezerve de numerar în valoare de 2,2 miliarde dolari.

Acţiunile Tesla au încheiat şedinţa de miercuri la o valoare de 234,01 dolari, în condiţiile în care de la începutul anului şi până în prezent au înregistrat o scădere de 30%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO