Tesla Model Y revine pe prima poziție a înmatriculărilor din Europa, depășind Dacia Sandero

Vehiculul electric Tesla Model Y a revenit pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor din Europa după primele opt luni ale anului, ca urmare a vânzărilor slabe din august realizate de Dacia Sandero.
Robert Stan - mar, 19 sept. 2023, 15:02
Tesla Model Y revine pe prima poziție a înmatriculărilor din Europa, depășind Dacia Sandero

Bătălia dintre Dacia Sandero și Tesla Model Y pentru prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de autoturisme noi a continuat și în august, lună în care vehiculul electric a depășit cu mult modelul Dacia. Astfel, după un august slab, Dacia Sandero cedează din nou prima poziție în privința volumului cumulat din primele opt luni.

La finalul lui iulie, Dacia Sandero, model asamblat în uzinele din Maroc și România ale grupului Renault, ocupa prima poziție a clasamentului înmatriculărilor din 2023 profitând de vânzările slabe ale Tesla Model Y. În acel moment, raportul DataForce cu privire la înmatriculările de autoturisme din Europa arăta că modelul Dacia Sandero a fost înmatriculat în primele șapte luni ale anului în 131.582 de unități, în timp ce Tesla Model Y intrase în posesia a 122.404 de europeni.

În august lucrurile s-au schimbat. Conform Dataforce, în a opta lună a anului, cel mai vândut model pe piața europeană a fost din nou Tesla Mode Y, cu 19.725 de unități, în timp ce Dacia Sandero a ocupat doar poziția a patra cu 13.663 de unități. Pe locul doi în august s-a clasat Volkswagen T-Roc (14.593 unități), pe trei Peugeot 208 (14.278 unități), iar pe cinci Volkswagen Golf (13.339 unități).

Este demn de remarcat că poziția a zecea în clasamentul lunii august este ocupată de Ford Puma, model asamblat la uzina Ford Otosan din Craiova, cu 10.841 de unități.

În acest context, clasamentul cumulat al perioadei ianuarie – august 2023 are pe prima poziție Tesla Model Y, vehicul înmatriculat în acest an în 153.191 de exemplare (creștere cu 198,3%). Pe locul doi a coborât Dacia Sandero, cu 148.080 exemplare și o creștere de 19,2%. Poziția a treia este ocupată de Volkswagen T-Roc (138.302 unități și o creștere de 20,7%), model care se implică astfel în lupta strânsă pentru poziția de lider absolut.

Top 10 al înmatriculărilor de autoturisme noi din 2023 este completat, în ordine, de Peugeot 208 (125.405 exemplare), Opel Corsa (124.709 exemplare), Renault Clio (123.134 exemplare), Volkswagen Golf (114.787 exemplare), Volkswagen Tiguan (113.150 exemplare), Toyota Yaris Cross (110.446 exemplare) și, pe locul 10, Dacia Duster, vehicul asamblat exclusiv în România, cu 103.463 unități.

Alte două modele asamblate la uzine din România, Ford Puma și Dacia Jogger se află și ele între primele 50 cele mai căutate autoturisme din Europa în 2023. Micul SUV produs la uzina Ford Otosan din Craiova se află pe locul 14, cu 98.106 unități, iar Dacia Jogger, vehiculul de familie asamblat și el, exclusiv, la Mioveni, pe locul 36 (55.038 unități), cu doar o poziție peste Tesla Model 3 (54.584 unități).

Citește și:
– Dacia Sandero a ajuns cea mai vândută mașină din Europa în 2023

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...