Tesla recheamă în service 3.878 de modele Cybertruck vândute în SUA, ca urmare a unei probleme la pedala de accelerație

Tesla recheamă în service 3.878 de modele Cybertruck pentru a repara o pedală de accelerație care s-ar putea desprinde și s-ar bloca în ornamentele interioare, a anunțat vineri Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, relatează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 20 apr. 2024, 16:47
Tesla recheamă în service 3.878 de modele Cybertruck vândute în SUA, ca urmare a unei probleme la pedala de accelerație

O pedală de accelerație blocată ar putea face vehiculul să accelereze neintenționat, crescând riscul unui accident, a spus Autoritatea într-un comunicat făcut public ieri.

Tesla a început livrările camionului său electric Cybertruck la sfârșitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza problemelor de producție și a constrângerilor cauzate de furnizarea de baterii.

Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 3% înainte de sfârșitul zilei de tranzacționare de vineri, adăugându-se la seria de pierderi de cinci sesiuni în care acțiunile au pierdut aproximativ 14%, mai precizează Reuters.

Tesla va înlocui sau repara ansamblul pedalei de accelerație gratuit, iar scrisorile de notificare către proprietarii mașinilor vor fi trimise în luna iunie, a precizat NHTSA.

În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemari care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule, potrivit unui raport al firmei de management al rechemărilor în service BizzyCar.

Cu toate acestea, majoritatea problemelor legate de rechemarile Tesla sunt de obicei rezolvate prin actualizări de software de la distanță.

În februarie, Tesla a rechemat aproximativ 2,2 milioane de vehicule în Statele Unite din cauza unei dimensiuni incorecte a fontului de pe luminile de avertizare.

Te-ar mai putea interesa și
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Prețul gazelor naturale tranzacționat pe piața pentru a doua zi de la București a crescut semnificativ, în linie cu creșterile de pe piețele europene, ca urmare a posibilității ca Austria......
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă ...
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...