1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Test-drive Dacia Lodgy - Cum se descurcă în România prima Dacie produsă în afara graniţelor

Cea mai mare Dacie este şi prima construită în afara graniţelor noastre. Care sunt plusurile şi minusurile Daciei Lodgy puteţi vedea în testul pe care vi-l prezentăm mai jos.

29 oct, 2012 | Autoreport.ro

Autoreport.ro a testat prima Dacia din istoria brandului român produsă în afara granițelor țării noastre. După un test în Maroc a venit ziua în care putem vedea cum se comportă Lodgy odată adus în România.

Gropi, trafic bucureștean dar și reacția celor din jur au putut fi observate pentru prima dată de noi în cadrul primului test cu prima Dacie care nu este produsă la Mioveni.

Este drept că a mai existat o Dacie care nu a fost produsă la Mioveni, ci în Timișoara, aceea fiind Lăstunul și fiind produsă în România. De această dată vorbim de un alt continent și de o altă țară unde amploarea luată de brandul românesc a adus numele sigurei noastre mărci de mașini.

Aceasta este cea mai mare Dacie produsă vreodată. Lodgy aduce noi semnificații noțiunii de spațiu în lumea automobilelor. Cu un spațiu interior și portbagaje imense, monovolumul românesc construit în Maroc este surprinzător. La drumurile mele prin București, dar și prin împrejurimi am remarcat că foarte multă lume se uită după Lodgy.

Este drept că Lodgy nu este cea mai frumoasă mașină de pe stradă, dar în cazul unui monovolum designerul nu are un spațiu foarte mare de inovare. Mașina în schimb este practică și deși este lungă este foarte ușor de manevrat chiar și în spații strâmte. Partea spate are niște blocuri optice cu un aspect destul de neobișnuit, iar ușa de acces la portbagaj este imensă și amintește de cele întâlnite la MPV-urile bazate pe vehicule comerciale ușoare. Lodgy stă foarte bine pe drum datorită ampatamentului mare şi, în ciuda înălţimii mari, direcţia are un feedback destul de bun, chiar te ia prin surprindere prin fidelitatea cu care îţi aruncă înapoi fiecare şoc al unei denivelări sau gropi.

Sistemul de suspensie este confortabil şi robust, drumurile accidentate din România neridicând foarte mari probleme. Rezultatele complete ale testului cu Dacia Lodgy 1,5 dCi 110 CP pe Autoreport.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO