1EUR = 4.8398 RON

News

Cutremur în Coreea de Nord. Seulul suspectează un test nuclear

O mişcare seismică suspectată că ar fi o explozie s-a produs marţi dimineaţa în Coreea de Nord, a anunţat Centrul Seismologic din China, citat de AFP

12 feb, 2013 | Mediafax

Seulul a estimat la şase-şapte kilotone puterea exploziei produse de posibilul test nuclear, marţi, în nord-estul Coreei de Nord, revizuind în scădere o estimare anterioară care anunţa o putere de zece kilotone, relatează AFP.

Ministerul sud-coreean al Apărării a mai anunţat că Phenianul a avertizat în avans Beijingul şi Washingtonul de efectuarea acestei operaţiuni.

O mişcare seismică suspectată că ar fi o explozie s-a produs marţi dimineaţa în Coreea de Nord, a anunţat Centrul Seismologic din China, citat de AFP.

Magnitudinea cutremurului provocat de explozie a fost măsurată la 4,9, a adăugat acest institut, într-un mesaj postat pe contul său oficial de microblogging, care confirmă "seismul artificial" detectat şi de către Coreea de Sud.

China, principalul aliat al Coreei de Nord, l-a avertizat în ultimele săptămâni pe imprevizibilul său vecin să nu procedeze la un nou test nuclear.

Aceste avertismente au luat forma unor comentarii de o virulenţă inedită în presa oficială chineză, care au mers până la a evoca o posibilă "ruptură" a relaţiilor dintre Beijing şi Phenian.

Partea chineză a agitat totodată ameninţarea unei reduceri a ajutorului chinez acordat Coreei de Nord, o ţară vlăguită care trăieşte cu ajutoare economice şi umanitare. În privat, această avertizare a fost calificată drept "istorică" de către unii diplomaţi americani implicaţi în dosarul nord-coreean.

Un diplomat ONU anunţă un test nuclear nord-coreean în pofida unui "avertisment ferm" chinez

Coreea de Nord a efectuat un test nuclear în pofida unui "avertisment ferm" din partea aliatului său chinez, a anunţat luni seara un diplomat la ONU, relatează AFP.

Alt diplomat aflat în post la ONU a anunţat că marţi dimineaţa, după ora New York-ului, "urmează să se întrunească" Consiliul de Securitate, dar nu a fost în măsură să precizeze, pentru moment, orarul acestei reuniuni extraordinare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO