1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

Testamentul lui Onassis umbreşte vânzarea insulei Skorpios a familei magnatului elen

Vânzarea insulei Skorpios de către Athina Onassis miliardarului rus Dmitri Rîbolovlev va fi analizată de Consiliul elen de Stat, cea mai înaltă instanţă din ţară, pentru a verifica dacă tranzacţia respectă termenii testamentului magnatului Aristotel Onassis, relatează Greek Reporter.

27 mai, 2013 | Mediafax

Rîbolovlev a cumpărat insula în luna aprilie, pentru fiica sa Ekaterina, conform informaţiilor dn presă.

Ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras a declarat că cea mai înaltă instanţă din Grecia va analiza acordul de vânzare, pentru a vedea dacă respectă dorinţele testamentale ale lui Onassis.

Precizarea a avut loc în urma unei interpelări din partea parlamentarului Yiannis Michelakis, membru al Partidului Noua Democraţie, potrivit căruia Onassis a lăsat instrucţiuni precise în testament despre ce să se întâmple cu insula în cazul în care familia decide să o vândă.

Presa elenă a relatat că Rîbolovlev vizitează insula însoţit de prieteni şi a început să renoveze clădirile.

Rîbolovlev, proprietarul clubului de fotbal AS Monaco, a cumpărat în luna aprilie, pentru 100 de milioane de euro, insula grecească Skorpios de la Athina Onassis, nepoata şi moştenitoarea lui Aristotel Onassis.

Insula Skorpios, cunoscută ca insula privată a miliardarului Onassis, decedat în 1975, a fost evaluată de publicaţii de profil financiar la circa 200 de milioane de dolari.

Omul de afaceri rus, cu investiţii importante în sectorul imobiliar, a finalizat achiziţia după mai multe luni necesare pentru întocmirea actelor.

Insula, cumpărată de Onassis în 1962, a intrat în atenţia internaţională după ce a găzduit nunta acestuia cu fosta primă doamnă a SUA Jacqueline Kennedy în octombrie 1968. În urma atenţiei mediatice intense, deţinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogăţiei şi statutului social.

După moartea lui Aristotel Onassis, insula a fost moştenită de fiica acestuia, Christina, şi ulterior de către fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel Onassis, fiul acestuia Alexander şi fiica Christina sunt înmormântaţi pe insulă.

Potrivit Greek Reporter, există puţine informaţii, dar se consideră că Athina Onassis petrecea foarte puţin timp pe Skorpios.

Printre celebrităţile care s-au arătat în trecut interesate de cumpărarea insulei se numără Madonna şi Bill Gates.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO