Teva se pregăteşte de concedieri masive în Israel şi SUA – Reuters

Teva Pharmaceutical Industries, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, ar urma să concedieze 20-25% din forţa sa de muncă din Israel şi alte câteva mii de angajaţi din SUA, a anunţat joi site-ul Calcalist, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 12:09
Teva se pregăteşte de concedieri masive în Israel şi SUA - Reuters

În următoarele săptămâni, compania israeliană va trimite înştiinţări către mii de angajaţi din SUA, a informat Calcalist, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Teva are în SUA 10.000 de angajaţi.

Noul director general al Teva, Kare Schultz, lucrează la detaliile planului împreună cu şefii din Israel şi SUA. Printre cei care vor fi concediaţi se numără şi directorul Departamentului de ştiinţă, Michael Hayden.

Reprezentanţii Teva nu au comentat informaţia.

Analiştii se aşteaptă ca Teva să implementeze un program de reducere a costurilor, după publicarea rezultatelor financiare pe trimestrul trei din 2017.

Compania a avertizat că nu-şi va îndeplini ţintele de profit pe 2017 din cauza scăderii preţurilor medicamentelor generice în SUA şi vânzărilor slabe înregistrate de medicamentul pentru tratarea sclerozei multiple, Copaxone.

Luna aceasta, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a retrogradat ratingul pentru datoria Teva la junk (nerecomandat pentru investiţii).

În septembrie, Teva l-a angajat pe danezul Kare Schultz de la Lundbeck în funcţia de director general, pentru a-i calma pe investitorii îngrijoraţi de viitorul companiei. Este pentru prima dată în istoria companiei când directorul general nu este de naţionalitate israeliană.

Schultz, cu o experienţă de 30 de ani în industria farmaceutică globală, a declarat pentru Reuters că va dezvolta o strategie extrem de clară pentru a rezolva diversele iniţiative de restructurare şi problema datoriei companiei israeliene, de peste 35 de miliarde de dolari.

Recent, Guvernul israelian a cerut Teva Pharmaceutical Industries să readucă acasă locurile de muncă şi operaţiunile şi a indicat că este dispus să ajute la salvarea grupului farmaceutic care se confruntă cu dificultăţi.

Compania are obligaţii faţă de Israel, deoarece de-a lungul timpului a beneficiat de scutiri de taxe, se arată într-un comunicat al ministrului Economiei, Eli Cohen.

Teva este sub presiune din partea investitorilor să-şi achite datoriile de 35 de miliarde de dolari şi să-şi revitalizeze creşterea. Compania vrea să-şi scadă costurile, după ce nu a reuşit să-şi plătească datoriile acumulate în urma achiziţionării, în 2016, a diviziei de medicamente generice a companiei farmaceutice Allergan Plc, pentru 40,5 miliarde de dolari.

Până la sfârşitul anului, Teva vrea să concedieze pe plan global 7.000 de angajaţi sau aproximativ 12% din forţa sa totală de muncă. Reducerile planificate în Israel reprezintă doar 5% din totalul angajaţilor Teva, unul dintre cei mai mari angajatori din Israel, care, la sfârşitul anului trecut, avea în ţara natală 6.863 de muncitori. Compania l-a asigurat pe Cohen că va întârzia unele concedieri, iar majoritatea va fi efectuată prin pensionări voluntare.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, este prezent şi în România.

Te-ar mai putea interesa și
Slovacia şi Ungaria susțin că Ucraina a oprit livrările de petrol făcute de grupul rusesc Lukoil, dar că primesc în continuare petrol de la alte companii ruse
Slovacia şi Ungaria susțin că Ucraina a oprit livrările de petrol făcute de grupul rusesc Lukoil, dar că primesc în ...
Slovacia şi Ungaria au anunţat joi că nu mai primesc petrol de la principalul lor furnizor, grupul petrolier rus Lukoil, după ce Ucraina a impus un embargou cu privire la tranzitul resurselor de......
Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat Metodologia de determinare şi colectare a contribuţiei aferente contractelor pentru diferenţă
Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat Metodologia de determinare şi colectare a contribuţiei aferente contractelor ...
Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat joi Ordinul preşedintelui ANRE nr. 51/2024 pentru adoptarea Metodologiei de ...
Companiile Repsol şi EDF își unesc forțele pentru a participa la licitațiile pentru construirea de centrale eoliene maritime în Spania și Portugalia
Companiile Repsol şi EDF își unesc forțele pentru a participa la licitațiile pentru construirea de centrale eoliene ...
Repsol şi EDF Renewables, filiala companiei franceze EDF, au ajuns la un acord să "îşi unească forţele" în perspectiva ...
Preşedintele slovac Peter Pellegrini anunță că țara sa nu va boicota președinția ungară a Consiliului UE
Preşedintele slovac Peter Pellegrini anunță că țara sa nu va boicota președinția ungară a Consiliului UE
Slovacia nu se va alătura niciunei tentative sau acţiuni vizând boicotarea preşedinţiei ungare a Consiliului UE, a declarat ...