Thales alege Google Cloud pentru a extinde soluția de gestionare a tehnologiei eSIM

Thales a implementat în Google Cloud prima soluție de activare eSIM certificată GSMA din lume. Această soluție va oferi operatorilor telecom un suport sigur și scalabil pentru a gestiona creșterea numărului de abonamente mobile pentru dispozitivele compatibile cu eSIM.
Lidia Neagu - lun, 04 mai 2020, 09:14
Thales alege Google Cloud pentru a extinde soluția de gestionare a tehnologiei eSIM

De asemenea, le permite să beneficieze de fiabilitatea tehnologiei Google Cloud cu amprentă de carbon zero. Adoptarea eSIM este alimentată de o nouă generație de telefoane inteligente, tablete, dispozitive mobile și IoT use-cases. Expertiza Thales în gestionarea abonamentelor nu doar că asigură activarea de la distanță, fără probleme, a unui număr mare de dispozitive, dar oferă și analize de date și protecția datelor abonatului.

Într-o perioadă în care operatorii telecom se confruntă cu provocările unei transformări digitale rapide, dar și cu un ecosistem eSIM în expansiune, Thales a creat o versiune publică Cloud a platformei de activare eSIM la distanță (eSIM Remote Subscription Platform). Platforma va funcționa în Google Cloud, care este disponibil în peste 200 de țări și teritorii de pe glob.

Thales a implementat standarde de securitate de primă clasă, special concepute pentru a respecta condițiile certificării GSMA. De asemenea, operatorii telecom pot beneficia de soluția Thales de gestionare a abonamentelor, care oferă flexibilitate operațională fără precedent, atât în ceea ce privește scalarea automată, cât și capacitatea de gestionare. În consecință, companiile vor putea profita din plin de creșterea numărului de abonamente în anii următori.

„Expertiza globală pe care Thales și Google Cloud o au în domeniul tehnologiei este combinația perfectă pentru a aborda provocările pieței eSIM într-o manieră inovatoare. Noua infrastructură Cloud a Thales permite gestionarea fără probleme a creșterii masive preconizate a dispozitivelor compatibile cu eSIM. Știm că scalabilitatea Google Cloud este esențială odată cu apariția rețelelor 5G și cu conectarea la rețeaua celulară a miliarde de dispozitive IoT din întreaga lume”, spune Anil Jain, Google Cloud Managing Director – Telecom, Media & Entertainment, Industry Solutions.

„Prin colaborarea cu echipele Google Cloud, am conceput un serviciu global pentru a răspunde cererii exponențiale pentru noile dispozitive eSIM. Această infrastructură hibridă este o rampă de lansare pentru aplicații IoT inovatoare, într-un cadru de securitate standardizat și interoperabil. Prin obținerea certificării GSMA, soluția noastră bazată pe Cloud oferă o platformă de încredere și conformă pentru operatorii telecom.” – Emmanuel Unguran, Senior Vice President Mobile Connectivity Solutions la Thales

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologie care conturează astăzi lumea de mâine. Grupul oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare. Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2019 (incluzând Gemalto), având 83.000 de angajați în 68 de țări.
Thales investește în special în inovare digitală – conectivitate, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică – tehnologii care susțin afaceri, organizații și guverne în momente decisive.

Te-ar mai putea interesa și
Trupele ruse ar putea fi nevoite să ajungă la Kiev, susţine Dmitri Medvedev într-un amplu interviu
Trupele ruse ar putea fi nevoite să ajungă la Kiev, susţine Dmitri Medvedev într-un amplu interviu
Trupele ruse ar putea fi nevoite să ajungă la Kiev pentru a atinge obiectivele a ceea ce Moscova numeşte 'operaţiune militară specială', întrucât dinspre capitala ucraineană vine în prezent......
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul comunitar
CJUE: Refuzul României de a le emite cărţi de identitate cetăţenilor săi stabiliţi în alte state UE încalcă dreptul ...
Refuzul unui stat membru, în speţă România, de a-i elibera unuia dintre resortisanţii săi, pe lângă paşaport, o ...
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Compania farmaceutică Biocodex, care a intrat pe piaţa locală în 2022, a deschis un birou în Capitală
Biocodex a deschis un birou în București, în care lucrează peste peste 60 de angajați. Compania e producătorul medicamentului ...
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
România, campioana inflaţiei din UE în luna ianuarie
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă ...