Thales prezintă la BSDA 2024 radarul de supraveghere aeriană și de suprafață NS100, sistemul de afisaj Scorpion, racheta ușoară multirol LMM și un simulator TACTICOS

Compania Thales participă la expoziţia dedicată industriei de armament "Black Sea Defense, Aerospace and Security" (BSDA) care se desfășoară între 22 și 24 mai la sediul Romaero din București, cu cele mai moderne sisteme și echipamente pentru cele trei componente ale forțelor armate (terestră, navală și aeriană), dar și cu tehnologii avansate și soluții inovatoare de securitate digitală și de identificare multibiometrică, pentru sistemul de siguranță națională.
Ion Dobreanu - joi, 23 mai 2024, 22:00
Thales prezintă la BSDA 2024 radarul de supraveghere aeriană și de suprafață NS100, sistemul de afisaj Scorpion, racheta ușoară multirol LMM și un simulator TACTICOS

Apărare navală

Cu o experiență de peste 50 de ani ca furnizor de echipamente, sisteme și servicii navale, Thales oferă forțelor navale din întreaga lume o expertiză impresionantă și beneficii operaționale dovedite. Sistemele Thales de apărare aeriană, de luptă antisubmarin, precum și cele de siguranță și securitate maritimă, sunt în serviciul a peste 50 de forțe navale.

În cadrul BSDA 2024, Thales prezintă NS100, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață cu rază medie și lungă de acțiune și un simulator TACTICOS – sistemul de management al luptei care este elementul central de comandă și decizie al unei nave militare, personalizat de inginerii din România. Radarul NS100 detectează o mare varietate de ținte navale, avioane de luptă sau rachete de mare altitudine, precum și elicoptere sau drone.

Apărare aeriană

Pentru apărarea aeriană, una dintre vedetele BSDA 2024 este racheta ușoară multirol LMM proiectată pentru a fi lansată de pe diverse platforme tactice – pe uscat, pe mare, în aer – împotriva unei game largi de amenințări convenționale și asimetrice. LMM oferă un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune împotriva elicopterelor, avioanelor ușoare și a UAV-urilor.

Sistemul Scorpion, afișaj integrat pe casca piloților de avioane de luptă, inclusiv F-16, poate fi testat în cadrul expoziției BSDA 2024, la standul Thales. Scorpion este un sistem care oferă o simbolistică color (navigație, informații) și imagini video pentru misiuni – atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi – indicând țintele chiar și în medii vizuale potențial degradate. Este un sistem instalat direct pe căștile standard, fapt care permite reducerea echipamentelor ambarcate, facilitând astfel întreținerea ușoară și reducerea costurilor ciclului de viață.

Machete Thales Spy’Ranger și Thales Laser Guided Rocket sunt expuse în cadrul BSDA, dar și RapidRanger – un sistem unic, ușor, automatizat, bazat pe un vehicul, capabil să ofere un răspuns rapid la amenințările venite pe calea aerului sau de la sol.

Thales prezintă și o gamă diversificată de sisteme radio, soluții de comunicații cloud, C4ISR, pentru misiuni ale forțelor armate în medii puternic contestate. Rezistența la bruiaj este atuul sistemelor de comunicații moderne.

Despre Thales

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în domeniul tehnologiilor avansate în trei domenii: Apărare & Securitate, Aeronautică & Spațiu și Identitate & Securitate Digitală. Compania dezvoltă produse și soluții care contribuie la o lume mai sigură, mai ecologică și mai incluzivă. Grupul investește aproape 4 miliarde de euro pe an în cercetare și dezvoltare, în special în domenii-cheie precum tehnologiile cuantice, Edge computing, 6G și securitatea cibernetică.Thales are 81.000* de angajați în 68 de țări. În 2023, Grupul a generat vânzări de 18,4 miliarde de euro.

*Fără activitatea de transport terestru, care este în curs de cesionare

Te-ar mai putea interesa și
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea de ajutoare, transmite duminică agenţia dpa....
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor ...
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung pierde podiumul. ”Până când vor afișa noi date precum glicemia, consumatorii vor gravita către segmentele de preț medii”
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung ...
Piața de dispozitive purtabile (ceasuri smart, brățări de fitness, căști, etc.) a început anul 2024 cu o creștere ...
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 ...