Thales România are un nou director general

Cristian Sfichi a fost numit director general pentru Thales România la 1 ianuarie 2022, preluând funcția de la Silviu-Grigore Agapi, care a condus cu succes Thales România din 2012 și acum se pensionează.
Lidia Neagu - lun, 31 ian. 2022, 11:25
Thales România are un nou director general

„A fost o perioadă minunată și plină de provocări alături de colegii mei de la Thales România. Sunt recunoscător tuturor, deoarece am crescut această companie împreună pe plan local, valorificând prezența globală și expertiza Grupului Thales. Cristian Sfichi a fost un membru extraordinar al acestei echipe și acum îi predau ștafeta să conducă Thales România”, spune Silviu Agapi.

Cristian Sfichi face parte din echipa Thales România din 2017, în funcția de director Aerospace Defence & Security, dezvoltând cu succes oportunități de business pe piața din România în domeniul apărării și securității. Licențiat în fizică nucleară, cu diplomă Master of Science – „International Defense Sales & Marketing” la Royal Defense Academy și Cranfield University, Cristian Sfichi activează în industria aerospațială, de apărare și securitate de aproape 25 de ani. A început ca junior marketing officer pentru stațile tactice Racal (acum Thales) în România și a fost implicat în primul program care a presupus transferul unei astfel de tehnologii către o companie românească. A fost unul dintre primele proiecte industriale de apărare implementate după 1989 în România.

”Preiau conducerea Thales România ca parte a unui Grup vizionar, cu o fundație consolidată și valori puternice. Îi mulțumesc sincer lui Silviu Agapi pentru anii de mentorat, perioadă în care Thales România a devenit o companie strategică cu proiecte de anvergură. Voi lucra îndeaproape cu partenerii locali și cu echipele globale ale Thales pentru a consolida în continuare afacerea la nivel local și pentru a sprijini transformarea digitală în domeniile apărării, guvernamental și de securitate. Guverne, instituții și companii se bazează, de asemenea, pe Thales pentru furnizarea și operarea de sisteme de satelit, iar această expertiză este acum disponibilă și în România”, a declarat Cristian Sfichi.

Thales este furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii și a dezvoltat operațiuni industriale în țară începând cu 2007. În 2019 Thales România a deschis în București un Centru de Excelență în Inginerie menit să răspundă nevoilor pieței locale, dar și nevoilor de export. Odată cu deschiderea acestui Centru, Grupul Thales a investit semnificativ în echipamente și software, dar și în formare profesională și furnizare de expertiză. Echipa din București deservește acum clienți Thales din întreaga lume, în toate sectoarele de business: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală. Centrul de Excelență în Inginerie a crescut progresiv de la 250, la aproximativ 800 de ingineri de software în 2021. În România, Thales s-a alăturat efortului de a promova noua generație de specialiști în software și a încheiat parteneriate cu universități de top din București.

Thales este un lider global în tehnologii avansate care investește în inovare digitală –  conectivitate, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru un viitor care să asigure dezvoltarea societăților noastre. Compania oferă clienților – companii, organizații și guverne – soluții, servicii și produse care îi ajută să-și îndeplinească misiunile în domenii, precum: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală.

Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări. În 2020, Grupul a generat vânzări de 17 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără precedent" al acţiunilor antisemite înregistrate în 2023, războiul......
CNPP: 4.748.274 de pensionari, în aprilie 2024. Pensia medie a fost de 2.248 de lei
CNPP: 4.748.274 de pensionari, în aprilie 2024. Pensia medie a fost de 2.248 de lei
Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ ...
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
SUA: O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe, şoferul ucis
O maşină care circula cu viteză mare s-a izbit sâmbătă de unul din grilajele din perimetrul de securitate din jurul ...
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Cât costă un apartament în fostul hotel al fraților Negoiță, considerat unul dintre cele mai urâte din lume
Deschis în urmă cu 17 ani, hotelul Rin Grand, construit de frații Ionuț și Robert Negoiță avea aproape 1.500 de camere. ...